Michael Rosenbaum
Data urodzenia: 1972-07-11
Miejsce urodzenia: Oceanside, Nowy Jork, USA

Biografia:
Swoje pierwsze role otrzymał już będąc w szkole średniej. Jednym z jego pierwszych filmów był "Amsterdam Kids" u boku Conana O'Briena, ale sławę mu przyniósł serial emitowany przez TVN "Tajemnice Smallville". Michael uwielbia hokej na lodzie. Dla wymarzonej roli jest gotowy zrobić prawie wszystko. Specjalnie na potrzeby serialu "Tajemnice Smallville" zgolił głowę na łyso, a w "Fajna z niego babka" zagrał transwestytę, mimo że ponoć wielu aktorów odmówiło jej zagrania. Jest bardzo zapracowanym człowiekiem - nawet podkłada głosy w serialach animowanych np. w "Justice League". Michael jest laureatem nagrody przyznawanej przez Akademię Science Fiction, Fantasy i Horroru (Academy of Science Fiction, Fantasy and Horror Films) w kategorii Najlepszy aktor drugoplanowy w serii telewizyjnej. Chodzi o "Smallville" oczywiście.
8.9
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2012 Lex Luthor
7.2 2011 Lex Luthor
6.3 2010 Lex Luthor
4.3 2010 Lex Luthor
7.6
U nas w Filadelfii
It's Always Sunny in Philadelphia
2005 Lex Luthor
7.5
Słodki listopad
Sweet November
2001 Lex Luthor
6.0 2001 Lex Luthor
7.2 2001 Lex Luthor
7.4
Liga Sprawiedliwych
Justice League
2001 Lex Luthor
7.3
Przygody Jackie Chana
Jackie Chan Adventures
2000 Lex Luthor
5.6 2000 Lex Luthor
7.4 1999 Lex Luthor
7.6
Zoe i przyjaciele
Zoe, Duncan, Jack & Jane
1999 Lex Luthor
6.5
Ulice strachu
Urban Legend
1998 Lex Luthor
6.2
Dzika rodzina Thornberrych
Wild Thornberrys, The
1998 Lex Luthor
7.2
Północ w ogrodzie dobra i zła
Midnight in the Garden of Good and Evil
1997 Lex Luthor

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Michael Rosenbaum filmy Michael Rosenbaum najlepsze filmy Michael Rosenbaum zdjęcia Michael Rosenbaum galeria Michael Rosenbaum biografia Michael Rosenbaum nominacje Michael Rosenbaum nagrody i wyróżnienia Michael Rosenbaum filmografia Michael Rosenbaum aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.