Michael Beach
Data urodzenia: 1963-10-30
Miejsce urodzenia: Roxbury, Massachusetts, USA
Stan cywilny: żona Tracy Beach (17.12.1989 - 01.01.2006, rozwód), 4 dzieci: córki Tyler, Alex i Quincey, syn Roarke

Biografia:
Michael Beach urodził się 30 października 1963 roku w Roxbury, w stanie Massachusetts w USA. Za namową kolegi, zaczął występować w szkolnych przedstawieniach. Skończył szkołę w Nowym Jorku. Zaczął występować na Broadway'u oraz w regionalnych teatrach. Czasami pracował w teatrach jako charakteryzator. Był producentem takich przedstawień jak : "Ascension Day" czy "Much Ado About Nothing" Karierę aktorską rozpoczął jako asystent reżysera. Pracował z takimi gwiazdami jak : Tony Scott, James Cameron, Robert Altman i Mike Figgis. Pierwszy film Beach'a dotyczył Billego Bob'a Thorton'a. Wcielił się w postać Pluto. Następnie wystąpił w kryminalnym dramacie "Jeden fałszywy ruch" (1991). Pierwszych fanów zdobył w 1995 roku po występie w obrazie "Czekając na miłość" gdzie zagrał John'a. Na planie poznał : Angelę Bassett i Whitney Houston. Pokazał się w 1997 roku w filmie "Przepis na życie". Wystąpił wtedy u boku : 'Vanessy Williams' i Vivica A. Fox'a. Wyreżyserował film 'George Tillman', zajął się produkcją 'Kenneth "Babyface" Edmonds'. Gwiazdą telewizji stał się występując w popularnym amerykańskim serialu "Brygada ratunkowa". Wcielał się w sanitariusza Monte'go "Doc'a" Parker'a. Za rolę w serialu "Ostry dyżur" (1994) otrzymał nagrodę Emmy. Inne filmy z przystojnym, utalentowanym Michaelem Beachem to : "Wszystko zostaje w rodzinie" (1996) z Robertem Duvallem i Jamesem Earlem. Ze swoim przyjacielem Ericiem La Salle pokazał się w telewizyjnym obrazie "Rebound, The Legend of Earl 'The Goat' Manigault". Dwa lata później ponownie spotkali się na planie tym razem filmu "Crazy as Hell" (2002). Ostatnio Michael Beach powrócił do reżyserowania oraz stał się telewizyjną gwiazdą programu "Tim Reid's Asunder" z Blair Underwood.
7.7
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
6.2 2012 Wielebny Bryce
6.8
Zabójcze umysły: Okiem sprawcy
Criminal Minds: Suspect Behavior
2011 Pan Baker (gościnnie)
0.0 2010 Pan Baker (gościnnie)
10.0 2010 Pan Baker (gościnnie)
6.0 2009 Pan Baker (gościnnie)
7.8
Magia kłamstwa
Lie to Me
2009 James (gościnnie)
7.5
Detoks
Cleaner, The
2008 Pan Baker (gościnnie)
8.2
Synowie Anarchii
Sons of Anarchy
2008 T.O. Cross (gościnnie)
7.8
Bracia i siostry
Brothers & Sisters
2006 Pan Baker (gościnnie)
8.0
Zabójcze umysły
Criminal Minds
2005 Pan Baker (gościnnie)
7.4
Wzór
Numb3rs
2005 Pan Baker (gościnnie)
7.9
Chirurdzy
Grey's Anatomy
2005 Pan Baker (gościnnie)
8.0
Gwiezdne Wrota: Atlantyda
Stargate: Atlantis
2004 Pan Baker (gościnnie)
7.7
Bez śladu
Without a Trace
2002 Pan Baker (gościnnie)
7.8
Brygada ratunkowa
Third Watch
1999 Pan Baker (gościnnie)
7.3
Prawo i bezprawie
Law & Order: Special Victims Unit
1999 Pan Baker (gościnnie)
6.7
Czekając na miłość
Waiting to Exhale
1995 Pan Baker (gościnnie)
5.5
W kręgu podejrzeń
Under Suspicion
1994 Pan Baker (gościnnie)
6.4
Dotyk anioła
Touched by an Angel
1994 Pan Baker (gościnnie)
7.5
Prawdziwy romans
True Romance
1993 Pan Baker (gościnnie)
7.6 1993 Pan Baker (gościnnie)
6.0
Strażnik Teksasu
Walker, Texas Ranger
1993 Pan Baker (gościnnie)
6.1
Jeden fałszywy ruch
One False Move
1992 Pan Baker (gościnnie)
6.0 1991 Pan Baker (gościnnie)
7.3
Wydział wewnętrzny
Internal Affairs
1990 Pan Baker (gościnnie)
7.7
Głębia
Abyss, The
1989 Pan Baker (gościnnie)
8.1 1989 Pan Baker (gościnnie)
7.6
Zagubiony w czasie
Quantum Leap
1989 Pan Baker (gościnnie)
5.0 1988 Pan Baker (gościnnie)
0.0 1988 Pan Baker (gościnnie)
6.7
Koniec linii
End of the Line
1987 Pan Baker (gościnnie)
6.7
Ulice złota
Streets of Gold
1986 Pan Baker (gościnnie)
0.0

0 Pan Baker (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Michael Beach filmy Michael Beach najlepsze filmy Michael Beach zdjęcia Michael Beach galeria Michael Beach biografia Michael Beach nominacje Michael Beach nagrody i wyróżnienia Michael Beach filmografia Michael Beach aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.