Michael Badalucco
Data urodzenia: 1954-12-20
Miejsce urodzenia: Nowy Jork, Nowy Jork, USA
Stan cywilny: żona Brenda Heyob (od 1996)

Biografia:
Michael jest synem Joe Badalucco, stolarza, który pracował na planie filmowym, i Jean, gospodyni domowej. Uważany był za nieśmiałego, jednak mimo tego występował na scenie w szkolnych przedstawieniach. Uczęszczał do State University of New York w New Paltz. Przed dwie dekady pracował w Nowym Jorku na planach filmowych jako statysta, torując tym sobie drogę do kariery aktorskiej. Został zauważony na planie filmu z Michelle Pfeiffer "One Fine Day". Aktorka namówiła swojego męża, Davida Kelleya, by zaangażował Michaela do serialu "The Practice". Początkowo Michael miał zagrać tylko epizod, a nawet to nie było pewne, ale jego rola szybko została rozbudowana. Michael zyskał większą popularność, a jego aktorska kariera nabrała tempa.
7.1
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2010 Scott Starret (głos)
8.1
Zakazane imperium
Boardwalk Empire
2010 Harry Prince (gościnnie)
6.6 2010 Scott Starret (głos)
5.3
Bez wyjścia
Nowhere to Hide
2009 Scott Starret (głos)
7.9 2008 Scott Starret (głos)
7.7
Prywatna praktyka
Private Practice
2007 Scott Starret (głos)
7.7
Kości
Bones
2005 Scott Starret (głos)
7.8
Joan z Arkadii
Joan of Arcadia
2003 Scott Starret (głos)
8.0
Dowody zbrodni
Cold Case
2003 Scott Starret (głos)
7.5 2002 Owen McCloskey (gościnnie)
7.5
Bracie, gdzie jesteś?
O Brother, Where Art Thou?
2000 Scott Starret (głos)
6.8 2000 Scott Starret (głos)
7.6 2000 Scott Starret (głos)
7.3
Prawo i bezprawie
Law & Order: Special Victims Unit
1999 Scott Starret (głos)
6.2
Wbrew przykazaniom
Commandments
1997 Scott Starret (głos)
7.7
Mali prorocy
Lesser Prophets
1997 Scott Starret (głos)
7.5 1997 Scott Starret (głos)
6.8
Kancelaria adwokacka
Practice, The
1997 Scott Starret (głos)
7.6 1996 Scott Starret (głos)
6.1
Skradzione Serca
Two If by Sea
1996 Scott Starret (głos)
7.7
Brooklyn Boogie
Blue in the Face
1995 Scott Starret (głos)
7.8
Ślepy zaułek
Clockers
1995 Scott Starret (głos)
7.8 1995 Scott Starret (głos)
8.4 1994 Scott Starret (głos)
7.1
Bezsenność w Seattle
Sleepless in Seattle
1993 Scott Starret (głos)
7.7
Malaria
Jungle Fever
1991 Scott Starret (głos)
6.9
Czcigodni mordercy
Men of Respect
1990 Scott Starret (głos)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Michael Badalucco filmy Michael Badalucco najlepsze filmy Michael Badalucco zdjęcia Michael Badalucco galeria Michael Badalucco biografia Michael Badalucco nominacje Michael Badalucco nagrody i wyróżnienia Michael Badalucco filmografia Michael Badalucco aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.