Melissa George
Data urodzenia: 1976-08-06
Miejsce urodzenia: Perth, Australia
Stan cywilny: mąż Claudio Dabed (od 22.09.2000)

Biografia:
Melissa urodziła się 6 sierpnia 1978 roku w Perth (Australia). Jej przygoda z aktorstwem rozpoczęła się w wieku 17 lat kiedy to przyjęła rolę w serialu "Home and Away". Mimo iż nie grała dużo udało jej się zwrócić uwagę producentów. W 1998 roku przyjęła rolę w pierwszym swojej karierze filmie kinowym "Dark City". W roku 2000 wzięła ślub z Claudio Dabedem. W roku 2001 otrzymała małą, choć znaczącą rolę w filmie Davida Lyncha "Mullholand Drive" u boku Naomi Watts. Oprócz tego występowała gościnnie we wielu znanych serialach takich jak np. "Detektyw Monk", "Czarodziejki" i "Przyjaciele". Popularność zdobyła dzięki roli w "Agentce o stu twarzach". W roku 2005 zagrała główne role w dwóch filmach kinowych. "Amityville" i "Wykolejony". Dopiero te role otworzyły jej drogę do prawdziwej kariery. Po różnorodnych rolach w filmach z gatunków grozy, czyli: thriller i horror, zobaczymy niebawem Melissę w dwóch komediach romantycznych "Swinging With The Finkels" oraz "Three Days in Dublin".
8.0
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2012 Dr Sadie Harris (gościnnie)
0.0 2011 Dr Sadie Harris (gościnnie)
0.0 2011 Dr Sadie Harris (gościnnie)
4.7 2010 Dr Sadie Harris (gościnnie)
8.8 2009 Dr Sadie Harris (gościnnie)
6.4
Piąty wymiar
Triangle
2009 Dr Sadie Harris (gościnnie)
7.8
Magia kłamstwa
Lie to Me
2009 Clara Musso (gościnnie)
8.3
Terapia
In Treatment
2008 Dr Sadie Harris (gościnnie)
6.6
Zagadkowe opowieści
Two Twisted
2005 Dr Sadie Harris (gościnnie)
7.9
Chirurdzy
Grey's Anatomy
2005 Dr Sadie Harris (gościnnie)
5.0
Para za parą
Coupling
2003 Dr Sadie Harris (gościnnie)
7.5 2002 Jenna Ryan (gościnnie)
7.4 2001 Dr Sadie Harris (gościnnie)
7.6 2001 Dr Sadie Harris (gościnnie)
6.6
Dziewczyny z drużyny
Bring It On
2000 Dr Sadie Harris (gościnnie)
7.6 1998 Dr Sadie Harris (gościnnie)
7.3
Czarodziejki
Charmed
1998 Dr Sadie Harris (gościnnie)
8.1 1997 Dr Sadie Harris (gościnnie)
7.4
Tropem zbrodni
Murder Call
1997 Dr Sadie Harris (gościnnie)
7.9
Przyjaciele
Friends
1994 Molly (gościnnie)
0.0

0 Dr Sadie Harris (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Melissa George filmy Melissa George najlepsze filmy Melissa George zdjęcia Melissa George galeria Melissa George biografia Melissa George nominacje Melissa George nagrody i wyróżnienia Melissa George filmografia Melissa George aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.