Maximilian Schell
Data urodzenia: 1930-12-08
Miejsce urodzenia: Wiedeń, Austria
Stan cywilny: żona Natalya Andrejchenko (od 1985), córka Anastasia (ur. 1989)

Biografia:
Na razie brak danych na temat tej osoby.
7.4
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
7.2 2009
0.0 2003 Fürst Thorwald
0.0 2002 Franz Steininger
6.9
Dzień zagłady
Deep Impact
1998 Jason Lerner
7.4 1997 (gościnnie) (on sam)
7.2
Mała Odessa
Little Odessa
1994 Arkady Shapira
6.7 1993 faraon
6.5
Nowicjusz
Freshman, The
1990 Larry London
9.0 1987 (gościnnie) (on sam)
7.8 1987 Amado Guzman (1990)
8.0
Piotr Wielki
Peter the Great
1986 dojrzały Piotr Wielki
3.6
Gracze
Players
1979 Marco
7.6
O jeden most za daleko
Bridge Too Far, A
1977 Generał broni Wilhelm Bittrich
6.7 1976 Dr. John Constable
5.7 1964 Walter Harper
8.0 1963 August Holland (gościnnie)
7.9
Młode lwy
Young Lions, The
1958 Kapitan Hardenberg
8.5 1957 Sarrail (gościnnie)
5.6 1956 Gunther / Hans Rolfe (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Maximilian Schell filmy Maximilian Schell najlepsze filmy Maximilian Schell zdjęcia Maximilian Schell galeria Maximilian Schell biografia Maximilian Schell nominacje Maximilian Schell nagrody i wyróżnienia Maximilian Schell filmografia Maximilian Schell aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.