Matthew Porretta
Data urodzenia: 1965-05-29
Miejsce urodzenia: Darien, Connecticut, USA

Biografia:
Matthew Charles Porretta urodził się  29 maja 1965 w Darien, stan Connecticut. Matthew urodził się w rodzinie związanej z show-biznesem - jego ojciec Frank II jest z wykształcenia śpiewakiem operowym i aktorem. Natomiast matka, Roberta, jest piosenkarką i byłą Miss Ohio z 1956 roku. Aktor ma dwóch braci i dwie siostry.  W 1990 r. dostał rolę w popularnym serialu "Beverly Hills, 90210". Trzy lata później zadebiutował na dużym ekranie w komedii Mela Brooksa "Robin Hood: Faceci w rajtuzach". W 1996 roku dostał tytułową rolę w serialu "Nowe przygody Robin Hooda". Rok później zaczął grać w wielu niezależnych filmach, ale także w reklamach telewizyjnych, między innymi dla McDonald's czy Arrowhead Water.
8.8
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Brak zdjęć.

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
7.3 2004 Ron Bogda (2005) (gościnnie)
7.7
Bez śladu
Without a Trace
2002 Ron Bogda (2005) (gościnnie)
7.3
Operacja wieczność
Code Name: Eternity
1999 Ron Bogda (2005) (gościnnie)
6.3
Nowe przygody Robin Hooda
New Adventures of Robin Hood, The
1997 Ron Bogda (2005) (gościnnie)
6.9
Dracula - wampiry bez zębów
Dracula: Dead and Loving It
1995 Ron Bogda (2005) (gościnnie)
2.5 1993 Ron Bogda (2005) (gościnnie)
8.0 1993 Ron Bogda (2005) (gościnnie)
7.3 1990 Ron Bogda (2005) (gościnnie)
7.3
Skrzydła
Wings
1990 Ron Bogda (2005) (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Matthew Porretta filmy Matthew Porretta najlepsze filmy Matthew Porretta zdjęcia Matthew Porretta galeria Matthew Porretta biografia Matthew Porretta nominacje Matthew Porretta nagrody i wyróżnienia Matthew Porretta filmografia Matthew Porretta aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.