Matt Craven
Data urodzenia: 1956-11-10
Miejsce urodzenia: Port Colborne, Kanada
Stan cywilny: żona Sally Sutton (od 1992), syn Nicholas i córka Josephine

Biografia:
Matt Craven urodził się jako Matthew John Crnkovich w małym kanadyjskim miasteczku. Gdy miał sześć tygodni zmarł jego ojciec. Po tym zdarzeniu razem z matką i starszą o 2 lata siostrą wyprowadził się do St. Catharines. Był znakomitym sportowcem. Grał w hokeja i baseball. Był doskonałym uczniem, ale musiał opuścić szkołą po to aby zacząć pracować i pomóc matce w trudnej sytuacji finansowej. Przez następne lata pracował na statku. W latach siedemdziesiątych wyprowadził się do Toronto. Tutaj zaczęł swoją karierą aktorską od roli w filmie Meatballs (1979). W 1982 roku wyprowadził się do Nowego Jorku. Występował w teatrze i telewizji. Jest mężem Sally Craven, z którą ma dwójke dzieci - Nicholasa i Josephine .
7.8
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
6.7 2012 Dr Grant
7.5
X-Men: Pierwsza klasa
X-Men: First Class
2011 Dr Grant
6.4
Diabeł
Devil
2010 Dr Grant
8.0
Pacyfik
The Pacific
2010 Dr Grant
7.3 2007 Dr Grant
7.8 2003 Dr Grant
7.8
Agenci NCIS
Navy NCIS: Naval Criminal Investigative Service
2003 Dr Grant
7.6
Puls miasta
Boomtown
2002 Dr Grant
7.7
Bez śladu
Without a Trace
2002 Dr Grant
6.6
Na pierwszy rzut oka
Things You Can Tell Just by Looking At Her
2000 Dr Grant
7.8
Norymberga
Nuremberg
2000 Dr Grant
5.5
Lekarze z Los Angeles
L.A. Doctors
1998 Dr Grant
6.8
Spryciarz
Masterminds
1997 Dr Grant
6.5
Pod presją
Juror, The
1996 Dr Grant
7.0 1996 Dr Grant
7.7
Karmazynowy przypływ
Crimson Tide
1995 Dr Grant
8.1
Amerykański horror
American Gothic
1995 Dr Grant
8.1
Po tamtej stronie
Outer Limits, The
1995 Dr Grant
6.0
Powrót do Tamakwa
Indian Summer
1993 Dr Grant
7.7
Ludzie honoru
Few Good Men, A
1992 Dr Grant
7.4
K2
1991 Dr Grant
7.7
Drabina Jakubowa
Jacob's Ladder
1990 Dr Grant
6.9
Wet za wet
Tin Men
1987 Dr Grant
0.0 1986 Dr Grant
6.0 1980 Dr Grant
5.5 1979 Dr Grant

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Matt Craven filmy Matt Craven najlepsze filmy Matt Craven zdjęcia Matt Craven galeria Matt Craven biografia Matt Craven nominacje Matt Craven nagrody i wyróżnienia Matt Craven filmografia Matt Craven aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.