Marion Cotillard
Data urodzenia: 1975-09-30
Miejsce urodzenia: Paryż, Francja

Biografia:
Córka aktorów Marion Cotillard, dzieciństwo spędziła zanurzona w teatralnej atmosferze. Gdy tylko była potrzeba, aby w sztuce zagrało dziecko, wybór padał właśnie na Marion. Po kilku niezbyt znaczących występach na ekranie, głównie w filmach Arnauda Desplechina "Comment je me suis disputé (ma vie sexuelle)" oraz Coline Serreau "La Belle verte", dała się poznać szerszej publice rolami w serii filmów "Taxi". Jej kolejne ważne role to: Elia w filmie "Furia" w reżyserii Alexandre Aja, jak także wcielenie się postać młodej Lisy w obrazie "Lisa" Pierre'a Grimblata. W 2001 roku pojawia się na plakatach obrazu "Les Jolies choses" Gilles Paquet-Brennera, gdzie wcieliła się w podwójną rolę sióstr bliźniaczek. Następnie, zagrała u boku Guillaume Caneta w komedii romantycznej "Miłość na żądanie" w reżyserii Yanna Samuell. Wraz z filmem Tima Burtona "Duża ryba" rozpoczęła się jej międzynarodowa kariera. Kolejnymi ważnymi krokami dla Marion było dołączenie do gwiazdorskiej obsady filmu "Bardzo długie zaręczyny" Jeuneta i występ w obrazie "Innocence", gdzie wcieliła się w postać czarującej nauczycielki tańca.
8.4
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2012 Miranda Tate
8.0
Mroczny Rycerz powstaje
Dark Knight Rises, The
2012 Miranda Tate
0.0 2012 Miranda Tate
6.2 2011 Miranda Tate
7.5
O północy w Paryżu
Midnight in Paris
2011 Miranda Tate
7.6 2010 Miranda Tate
3.7 2010 Miranda Tate
6.0 2010 Miranda Tate
6.0 2009 Miranda Tate
0.0 2001 Miranda Tate
7.2 2000 Miranda Tate
7.3 1998 Miranda Tate
5.5 1995 Miranda Tate
0.0 1994 Miranda Tate
7.0
Nieśmiertelny
Highlander
1992 Miranda Tate

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Marion Cotillard filmy Marion Cotillard najlepsze filmy Marion Cotillard zdjęcia Marion Cotillard galeria Marion Cotillard biografia Marion Cotillard nominacje Marion Cotillard nagrody i wyróżnienia Marion Cotillard filmografia Marion Cotillard aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.