Maria Maj
Data urodzenia: 1948-12-14
Miejsce urodzenia: Międzylesie, Polska

Biografia:
Ukończyła wydział Aktorski PWSTiF w Łodzi. Zdała eksternistyczny egzamin dla aktorów dramatu w 1976 roku w Warszawie. Była uczniem w Teatrze Lalek „Arlekin” w Łodzi. Później związała swoją karierę zawodową z Teatrem im. Norwida w Jeleniej Górze. Występowała również w tym samym czasie w Teatrze im. Kochanowskiego w Opolu. Miłośnicy jej talentu mogli ją podziwiać także w Teatrze Polskim i Teatrze Nowym w Poznaniu. Ostatnio występuje w Teatrze Rozmaitości w Warszawie. Zagrała w ponad 40 filmach. W 2002 roku na festiwalu w Gdyni została laureatką nagrody za najlepszą drugoplanową rolę kobiecą w filmie „Moje pieczone kurczaki” wyreżyserowanym przez Iwonę Siekierzyńską.
6.8
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
7.0 2012 Dziedzicowa
5.8 2010 Matka Antka (gościnnie)
7.2 2010 Matka Antka (gościnnie)
6.7 2008 Matka Antka (gościnnie)
8.1 2008 Matka Antka (gościnnie)
7.1 2008 Matka Antka (gościnnie)
7.7 2007 Matka Antka (gościnnie)
4.4 2006 Matka Antka (gościnnie)
3.4 2006 Matka Antka (gościnnie)
3.5 2005 Matka Antka (gościnnie)
5.0 2005 Matka Antka (gościnnie)
8.2 2005 Wychowawczyni w domu dziecka (gościnnie)
6.3 2004 Matka Antka (gościnnie)
6.1 2004 Matka Antka (gościnnie)
6.9 2004 Matka Antka (gościnnie)
8.1 2003 Matka Antka (gościnnie)
8.0 1999 Matka Antka (gościnnie)
6.5 1999 Matka Antka (gościnnie)
6.9 1997 Matka Antka (gościnnie)
7.4 1997 Matka Antka (gościnnie)
6.5 1997 Matka Antka (gościnnie)
7.4 1996 Matka Antka (gościnnie)
6.8
Kapitan Planeta
Captain Planet and the Planeteers
1990 Matka Antka (gościnnie)
7.8
Dom
1980 Matka Antka (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Maria Maj filmy Maria Maj najlepsze filmy Maria Maj zdjęcia Maria Maj galeria Maria Maj biografia Maria Maj nominacje Maria Maj nagrody i wyróżnienia Maria Maj filmografia Maria Maj aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.