Marek Frąckowiak
Data urodzenia: 1950-08-16
Miejsce urodzenia: Łódź, Polska
Stan cywilny: żona Ewa Złotowska

Biografia:
Marek Frąckowiak na którymś roku studiów, kiedy akurat miał przerwę w nauce, Jacek Butrymowicz, drugi reżyser filmu "Zabijcie czarną owcę"(1971) Jerzego Passendorfera zaproponował mu główną rolę Tymona. Swój udział w filmie budował wówczas na emocjach. Premiera tego debiutanckiego filmu była dla niego najważniejszym wydarzeniem w jego życiu. Gdzieś po roku od debiutu dostał propozycję roli studenta Andrzeja, ciotecznego brataTeresy w filmie psychologicznym "Anatomia miłości"(1972) Romana Załuskiego. W 1974r. ukończył Wydział Aktorski PWSFTviT w Łodzi, a potem 24 października 1974r. debiutował na scenie Teatru Nowego w Warszawie. W 1976r. otrzymał rolę Krasnego w filmie wojennym "Mgła" Sylwestra Szyszki. Słowacki reżyser Duąan Trančik zaproponował mu główną rolę młodego, zbuntowanego przeciw światu lekarza w czeskim filmie "Koncert dla pozostałych"(1976). Po tym filmie zagrał rolę młodego zbiedzonego żołnierza w telewizyjnym filmie Jerzego Sztwiertnii "Legenda o złotej kaczce"(1976). Ciekawą przygodą był jego udział w teledysku Ewy Bem pt. "Tokio"/1986/. Więcej ról grał jednak w telewizyjnych filmach: "Niespotykanie spokojny człowiek"(1975), "Alternatywa 4"(1983), "Rycerze i rabusie"(1984), "Lato leśnych ludzi "(1984), "Rodzina Kanderów"(1988), "Virtuti"(1989). W 1982r. odebrał nagrodę- medal okolicznościowy "Za zasługi dla miasta Koszalina" na X Koszalińskich Spotkaniach Filmowych "Młodzi i Film" w Koszalinie.
7.3
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Brak zdjęć.

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
7.2 Prawo Agaty 2012 Sędzia Socha (gościnnie)
6.8 Instynkt zwiastun 2011 Pułkownik "Orlicki"
6.5 Wygrany download 2011 Pułkownik "Orlicki"
6.8 Instynkt download 2011 Pułkownik "Orlicki"
5.8 Komisarz Rozen download 2011 Pułkownik "Orlicki"
6.1 Klub szalonych dziewic online 2010 Pułkownik "Orlicki"
6.5 Hotel 52 zwiastun 2010 Pułkownik "Orlicki"
3.2 Zamiana trailer 2009 Pułkownik "Orlicki"
5.6 Doręczyciel lektor 2009 Pułkownik "Orlicki"
8.0 Czas honoru download 2008 Pułkownik "Orlicki"
7.2 Trzeci oficer zwiastun 2008 Pułkownik "Orlicki"
6.3 Ojciec Mateusz trailer 2008 Pułkownik "Orlicki"
7.7 2007 Pułkownik "Orlicki"
2.0 Dylematu 5 pobierz 2007 Pułkownik "Orlicki"
6.8 Rajdek - mała wyścigówka trailer
Rajdek - mała wyścigówka
Roary the Racing Car
2007 Pułkownik "Orlicki"
5.4 Faceci do wzięcia lektor 2006 Pułkownik "Orlicki"
4.4 U fryzjera online 2006 Pułkownik "Orlicki"
6.5 Mrok online 2006 Pułkownik "Orlicki"
5.7 Zawiadowca Ernie online
Zawiadowca Ernie
Underground Ernie
2006 Pułkownik "Orlicki"
5.0 Boża podszewka II lektor 2005 Pułkownik "Orlicki"
6.1 Transformers - Cybertron online
Transformers - Cybertron
Transformers: Galaxy Force
2005 Pułkownik "Orlicki"
8.2 2005 Komendant z Żytniej (gościnnie)
6.1 Camera Café trailer 2004 Pułkownik "Orlicki"
6.0 2004 Pułkownik "Orlicki"
6.0 Transformerzy: Wojna o Energon online
Transformerzy: Wojna o Energon
Transformer: Super Link
2004 Pułkownik "Orlicki"
6.9 Kryminalni online 2004 Pułkownik "Orlicki"
2.0 Szycie na gorąco trailer 2003 Pułkownik "Orlicki"
7.3 Co nowego u Scooby'ego? trailer
Co nowego u Scooby'ego?
What's New Scooby-Doo?
2002 Pułkownik "Orlicki"
4.7 Psie serce pobierz 2002 Pułkownik "Orlicki"
7.2 Kasia i Tomek download 2002 Pułkownik "Orlicki"
7.2 Marszałek Piłsudski zwiastun 2001 Pułkownik "Orlicki"
7.7 Grim Adventures of Billy & Mandy, The
Mroczne przygody Billy'ego i Mandy
Grim Adventures of Billy & Mandy, The
2001 Pułkownik "Orlicki"
5.6 Make Way for Noddy
Noddy
Make Way for Noddy
2001 Pułkownik "Orlicki"
7.4 Liga Sprawiedliwych download
Liga Sprawiedliwych
Justice League
2001 Pułkownik "Orlicki"
7.3 Ogniem i mieczem download 2000 Pułkownik "Orlicki"
5.6 Miasteczko online 2000 Pułkownik "Orlicki"
5.3 Policjanci zwiastun 1999 Pułkownik "Orlicki"
6.6 Tygrysy Europy lektor 1999 Pułkownik "Orlicki"
6.8 I Am Weasel
Jam łasica
I Am Weasel
1999 Pułkownik "Orlicki"
8.0 Mysz aniołek online
Mysz aniołek
Angelmouse
1999 Pułkownik "Orlicki"
7.0 Miodowe lata lektor 1998 Pułkownik "Orlicki"
7.4 Zima w Wiklinowej Zatoce 1998 Pułkownik "Orlicki"
6.9 Sława i chwała online 1997 Pułkownik "Orlicki"
6.8 Adventures of Paddington Bear, The
Przygody misia Paddingtona
Adventures of Paddington Bear, The
1997 Pułkownik "Orlicki"
7.1 Matka swojej matki pobierz 1996 Pułkownik "Orlicki"
6.8 Kacper
Kacper
Casper
1996 Pułkownik "Orlicki"
7.4 Pułkownik Kwiatkowski zwiastun 1995 Pułkownik "Orlicki"
7.1 Maska download
Maska
Mask, The
1995 Pułkownik "Orlicki"
5.2 Sukces... trailer 1995 Pułkownik "Orlicki"
7.7 Dragon Ball Z: Atak Smoka zwiastun
Dragon Ball Z: Atak Smoka
Dragon Ball Z 13: Ryûken bakuhatsu!! Gokû ga yaraneba dare ga yaru
1995 Pułkownik "Orlicki"
3.9 Fitness Club download 1994 Pułkownik "Orlicki"
4.9 Patrol Jin Jina pobierz
Patrol Jin Jina
Jin Jin and Panda Patrol
1994 Pułkownik "Orlicki"
7.0 Podróż do serca świata download
Podróż do serca świata
Journey to the Heart of the World
1993 Pułkownik "Orlicki"
7.6 Psy zwiastun
Psy
1992 Pułkownik "Orlicki"
8.1 Felix Dzierżyński ląduje w Warszawie zwiastun 1992 Pułkownik "Orlicki"
7.6 X-Men lektor 1992 Pułkownik "Orlicki"
6.4 Nowe podróże Guliwera online
Nowe podróże Guliwera
Gulliver's Travels
1992 Pułkownik "Orlicki"
6.5 Maria Curie lektor 1991 Pułkownik "Orlicki"
7.3 Skarga online 1991 Pułkownik "Orlicki"
6.8 Kuchnia polska lektor 1991 Pułkownik "Orlicki"
7.3 Dzielny Agent Kaczor trailer
Dzielny Agent Kaczor
Darkwing Duck
1991 Pułkownik "Orlicki"
6.4 Piotruś Pan i Piraci pobierz
Piotruś Pan i Piraci
Peter Pan and the Pirates
1990 Pułkownik "Orlicki"
7.4 Gdańsk 39 trailer 1989 Pułkownik "Orlicki"
5.3 Gorzka miłość trailer 1989 Pułkownik "Orlicki"
7.7 Drużyna RR lektor
Drużyna RR
Chip 'n Dale Rescue Rangers
1989 Pułkownik "Orlicki"
7.3 Modrzejewska online 1989 Pułkownik "Orlicki"
7.8 Gorzka miłość trailer 1989 Pułkownik "Orlicki"
6.5 Alchemik Sendivius download 1988 Pułkownik "Orlicki"
5.3 Nowy Jork, czwarta rano online 1988 Pułkownik "Orlicki"
6.5 W labiryncie download 1988 Pułkownik "Orlicki"
7.5 Count Duckula
Hrabia Kaczula
Count Duckula
1988 Pułkownik "Orlicki"
7.6 Pogranicze w ogniu trailer 1988 Pułkownik "Orlicki"
7.8 1988 Pułkownik "Orlicki"
7.8 Rodzina Kanderów trailer 1988 Pułkownik "Orlicki"
7.0 Między ustami a brzegiem pucharu download 1987 Pułkownik "Orlicki"
6.0 Misja specjalna zwiastun 1987 Pułkownik "Orlicki"
7.7 Prywatne śledztwo trailer 1987 Pułkownik "Orlicki"
7.7 Kacze opowieści pobierz
Kacze opowieści
DuckTales
1987 Pułkownik "Orlicki"
7.0 Ballada o Januszku online 1987 Pułkownik "Orlicki"
8.2 Dorastanie zwiastun 1987 Pułkownik "Orlicki"
6.9 Kołysanka zwiastun
Kołysanka
Lullaby, A (aka Lullabye, The)
1986 Pułkownik "Orlicki"
7.7 Zmiennicy trailer 1986 Pułkownik "Orlicki"
8.0 Kacperek trailer 1985 Pułkownik "Orlicki"
6.7 Przyłbice i kaptury 1985 Pułkownik "Orlicki"
7.2 Yogi, łowca skarbów
Yogi, łowca skarbów
Yogi's Treasure Hunt
1985 Pułkownik "Orlicki"
7.9 Lato leśnych ludzi trailer 1984 Pułkownik "Orlicki"
7.1 Łebski Harry zwiastun
Łebski Harry
Heathcliff & the Catillac Cats
1984 Pułkownik "Orlicki"
6.2 Zdaniem obrony lektor 1984 Pułkownik "Orlicki"
6.9 1983 Pułkownik "Orlicki"
7.8 Nadzór pobierz 1983 Pułkownik "Orlicki"
6.6 Ostrze na ostrze online 1983 Pułkownik "Orlicki"
8.3 Alternatywy 4 download 1983 Pułkownik "Orlicki"
6.4 Przybysze z Matplanety download 1983 Pułkownik "Orlicki"
7.6 Blisko, coraz bliżej trailer 1982 Pułkownik "Orlicki"
6.3 1982 Pułkownik "Orlicki"
7.8
Dom
1980 Pułkownik "Orlicki"
8.0 W słońcu i w deszczu download 1979 Pułkownik "Orlicki"
7.7 Co mi zrobisz jak mnie złapiesz trailer 1978 Pułkownik "Orlicki"
5.3 Granica 1977 Pułkownik "Orlicki"
5.2 Mgła lektor 1976 Pułkownik "Orlicki"
7.4 Scooby-Doo download
Scooby-Doo
Scooby-Doo/Dynomutt Hour, The
1976 Pułkownik "Orlicki"
6.2 Huckleberry Finn download
Huckleberry Finn
Huckleberry-No Boken
1976 Pułkownik "Orlicki"
5.0 Głowy pełne gwiazd online 1974 Pułkownik "Orlicki"
6.4 Pójdziesz ponad sadem online 1974 Pułkownik "Orlicki"
3.8 Opis obyczajów trailer 1972 Pułkownik "Orlicki"

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Marek Frąckowiak filmy Marek Frąckowiak najlepsze filmy Marek Frąckowiak zdjęcia Marek Frąckowiak galeria Marek Frąckowiak biografia Marek Frąckowiak nominacje Marek Frąckowiak nagrody i wyróżnienia Marek Frąckowiak filmografia Marek Frąckowiak aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.