Małgorzata Socha
Data urodzenia: 1980-04-23
Miejsce urodzenia: Warszawa, Polska
Stan cywilny: mąż Krzysztof Wiśniewski (od 05.07.2008)

Biografia:
Jest absolwentką Akademii Teatralnej w Warszawie [rok ukończenia: 2003] Zainteresowania: jazda na nartach, podróże, film Jej aktorski start miał miejsce w telewizji, jeszcze podczas nauki w liceum, kiedy zagrała główną rolę w spektaklu telewizyjnym "Anka" (w reżyserii Radosława Piwowarskiego). Od tego momentu poważnie zaczęła zastanawiać się nad aktorstwem. Na egzamin do szkoły aktorskiej "weszła z biegu", prosto z planu filmu "To my" (w reżyserii Waldemara Szarka), w którym zagrała jedną z drugoplanowych ról. Później pojawiła się w serialu "Złotopolscy" - wcieliła się w rolę Kate, nastolatki, zakochanej w komendancie policji, panu Wieśku. Dużą popularność przyniósł jej udział w serialu "Zostać Miss". Zagrała tam podwójną rolę, bliźniaczek Majki i Kajki. Ostatnio moglismy oglądać ją w nowym serialu TVP1 - "Bao-bab, czyli zielono mi".
8.1
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Brak zdjęć.

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2011 Nauczycielka
5.5 2011 Maria
5.0 2010 Konstancja Grylak
6.7 2008 Violetta Kubasińska
6.3 2008 Sandra Juszczak, kochanka Brylskiego (gościnnie)
4.5 2007 Jasna
4.3 2007 Dorota Sztern, siostra Sylwii
5.6 2007 Sara
4.4 2006 Fantazja (gościnnie)
6.7 2005 Olimpia Królik (gościnnie)
3.4 2005 Walczakowa
3.5 2005 Marta
6.9
Amerykański smok Jake Long
American Dragon: Jake Long
2005 (polski dubbing)
3.5 2005 Matylda
2.4 2005 Anita
3.7 2005 Ula
6.0 2004 Magda Świętokrzyska
3.7 2004 Marzena
2.8 2004 Matylda
6.9 2004 Magda (gościnnie)
5.4 2003 żołnierka
6.6 2003 Jola Biedroń (gościnnie)
4.5 2003 Mariola, pomocnica Leszczyńskiego w jego gabinecie dentystycznym
2.0 2003 Jolka Poleś (gościnnie)
7.4 2002 Kobieta "Chamulca" (gościnnie)
7.2 2002 Dziewczyny Jacka / Diana, macocha Tomka (gościnnie)
7.4
Liga Sprawiedliwych
Justice League
2001 (polski dubbing)
5.7 2000 Karolina Grzędzielska
7.0 1998 Sabrina Kowalska (gościnnie)
7.9 1976 (polski dubbing)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Małgorzata Socha filmy Małgorzata Socha najlepsze filmy Małgorzata Socha zdjęcia Małgorzata Socha galeria Małgorzata Socha biografia Małgorzata Socha nominacje Małgorzata Socha nagrody i wyróżnienia Małgorzata Socha filmografia Małgorzata Socha aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.