Małgorzata Foremniak
Data urodzenia: 1967-01-08
Miejsce urodzenia: Radom, Polska
Stan cywilny: dwukrotnie zamężna: 1. Tomasz Jędruszczak, córka Aleksandra; 2. Waldemar Dziki (rozwód)

Biografia:
Młoda polska aktorka. W 1989 roku ukończyła Wydział Aktorski PWFTviT w Łodzi. W latach 1990-1992 grała na scenie Teatru im. Kochanowskiego w Radomiu, a następnie przeniosła się do warszawskiego Teatru Kwadrat.Niemały w tym udział miała główna rola w serialu "Bank nie z tej ziemi". Powoli specjalnością Małgorzaty Foremniak stają się role serialowych lekarek, co mogliśmy zauważyć w obu seriach "Matek, żon i kochanek", czy też w "Na dobre i na złe".
5.6
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
7.2 2012 Monika Górska (gościnnie)
5.5 2011 Kryśka Szymańczyk, partnerka "Metyla" (gościnnie)
6.5 2010 Kryśka Szymańczyk, partnerka "Metyla" (gościnnie)
5.5 2009 Kryśka Szymańczyk, partnerka "Metyla" (gościnnie)
7.9 2007 Kryśka Szymańczyk, partnerka "Metyla" (gościnnie)
5.4 2007 Kryśka Szymańczyk, partnerka "Metyla" (gościnnie)
8.2 2005 Kryśka Szymańczyk, partnerka "Metyla" (gościnnie)
5.4 2004 Kryśka Szymańczyk, partnerka "Metyla" (gościnnie)
5.5 2002 Kryśka Szymańczyk, partnerka "Metyla" (gościnnie)
5.3 2001 Kryśka Szymańczyk, partnerka "Metyla" (gościnnie)
7.7
Boże skrawki
Edges of the Lord
2001 Kryśka Szymańczyk, partnerka "Metyla" (gościnnie)
6.8 1999 Kryśka Szymańczyk, partnerka "Metyla" (gościnnie)
6.4 1998 Kryśka Szymańczyk, partnerka "Metyla" (gościnnie)
6.9 1997 Kryśka Szymańczyk, partnerka "Metyla" (gościnnie)
7.4 1997 Kryśka Szymańczyk, partnerka "Metyla" (gościnnie)
5.7 1996 Kryśka Szymańczyk, partnerka "Metyla" (gościnnie)
7.0 1996 Kryśka Szymańczyk, partnerka "Metyla" (gościnnie)
6.9 1995 Kryśka Szymańczyk, partnerka "Metyla" (gościnnie)
7.5
Złote dno
Zolotoye dno
1995 Kryśka Szymańczyk, partnerka "Metyla" (gościnnie)
6.5 1995 Kryśka Szymańczyk, partnerka "Metyla" (gościnnie)
6.0 1994 Kryśka Szymańczyk, partnerka "Metyla" (gościnnie)
4.7 1994 Kryśka Szymańczyk, partnerka "Metyla" (gościnnie)
5.1 1993 Kryśka Szymańczyk, partnerka "Metyla" (gościnnie)
8.3
Teknoman
Space Knight Tekkaman Blade
1992 Kryśka Szymańczyk, partnerka "Metyla" (gościnnie)
6.9 1991 Kryśka Szymańczyk, partnerka "Metyla" (gościnnie)
6.3 1991 Kryśka Szymańczyk, partnerka "Metyla" (gościnnie)
7.5 1987 Kryśka Szymańczyk, partnerka "Metyla" (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Małgorzata Foremniak filmy Małgorzata Foremniak najlepsze filmy Małgorzata Foremniak zdjęcia Małgorzata Foremniak galeria Małgorzata Foremniak biografia Małgorzata Foremniak nominacje Małgorzata Foremniak nagrody i wyróżnienia Małgorzata Foremniak filmografia Małgorzata Foremniak aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.