Mako
Data urodzenia: 1933-12-10
Miejsce urodzenia: 2006-07-21
Stan cywilny: Kobe, Japonia

Biografia:
Urodzony w Japonii w 1933 roku później przeniósł się do USA , gdzie mieszka i pracuje do dziś. Z żoną Shizuko Hoshi ma dwie córki. Jest doświadczonym aktorem filmowym. W swoim dorobku ma ponad 25 ról, między innymi grał w : "7 lat w Tybecie", "Wschodzącym słońcu", "Conanie niszczycielu", 3 części "Nieśmiertelnego" ( japoński czarownik z gór).W dorobku ma także rolę japońskiego admirała Isoruku Yamamoto w najnowszej ekranizacji Pearl Harbor z 2001 roku. W serialach animowanych podkładał głosy bohaterów kreskówek (samuraj Jack, Laboratorium Dextera).
7.9
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
7.3 2011 Master Zi (gościnnie)
6.0 2011 Master Zi (gościnnie)
5.0

2011 Master Zi (gościnnie)
7.7 2010 Master Zi (gościnnie)
6.2 2010 Master Zi (gościnnie)
5.0 2010 Master Zi (gościnnie)
6.4 2009 Master Zi (gościnnie)
8.4 2009 Master Zi (gościnnie)
8.2 2008 Master Zi (gościnnie)
8.0 2008 Master Zi (gościnnie)
7.0 2008 Master Zi (gościnnie)
8.2 2006 Master Zi (gościnnie)
8.0
Awatar: Legenda Aanga
Avatar: The Last Airbender
2005 Master Zi (gościnnie)
9.0 2005 Master Zi (gościnnie)
7.5
Kaczor Dodgers
Duck Dodgers
2003 Master Zi (gościnnie)
8.0 2003 Master Zi (gościnnie)
7.5 2002 Master Zi (gościnnie)
7.3 2001 Master Zi (gościnnie)
7.5
Samuraj Jack
Samurai Jack
2001 Master Zi (gościnnie)
8.0
Tajemnicze przygody Juliusza Verne'a
Secret Adventures of Jules Verne, The
2000 Master Zi (gościnnie)
7.6
Prezydencki poker
West Wing, The
1999 Master Zi (gościnnie)
6.9
Stan wyjątkowy
Martial Law
1998 Master Zi (gościnnie)
7.3
Czarodziejki
Charmed
1998 Master Zi (gościnnie)
7.5
Siedem lat w Tybecie
Seven Years in Tibet
1997 Master Zi (gościnnie)
7.6
Laboratorium Dextera
Dexter's Laboratory
1996 Master Zi (gościnnie)
7.1
Siódme niebo
7th Heaven
1996 Master Zi (gościnnie)
10.0 1995 Master Zi (gościnnie)
7.0 1995 Master Zi (gościnnie)
6.0
Nieśmiertelny III: Mag
Highlander III: The Sorcerer
1994 Master Zi (gościnnie)
6.8 1993 Master Zi (gościnnie)
7.0
Diagnoza morderstwo
Diagnosis Murder
1993 Master Zi (gościnnie)
7.0
Legendy Kung Fu
Kung Fu: The Legend Continues
1993 Master Zi (gościnnie)
6.8 1993 Master Zi (gościnnie)
6.0
Strażnik Teksasu
Walker, Texas Ranger
1993 Master Zi (gościnnie)
8.0
Wróg
Fatal Mission
1990 Master Zi (gościnnie)
6.9 1990 Master Zi (gościnnie)
7.9 1986 Master Zi (gościnnie)
6.4 1985 Master Zi (gościnnie)
6.6
Conan Niszczyciel
Conan the Destroyer
1984 Master Zi (gościnnie)
5.5 1984 Master Zi (gościnnie)
7.7
Drużyna "A"
A-Team, The
1983 Master Zi (gościnnie)
6.8
Conan Barbarzyńca
Conan the Barbarian
1982 Master Zi (gościnnie)
7.6 1982 Master Zi (gościnnie)
10.0 1982 Master Zi (gościnnie)
6.5
Oko za oko
Eye for an Eye, An
1981 Master Zi (gościnnie)
5.1
Hotel 'Tęcza'
Under the Rainbow
1981 Master Zi (gościnnie)
7.0 1981 Master Zi (gościnnie)
7.3
Magnum
Magnum, P.I.
1980 Master Zi (gościnnie)
10.0 1979 Master Zi (gościnnie)
10.0 1979 Master Zi (gościnnie)
6.6 1979 Master Zi (gościnnie)
7.2 1978 Master Zi (gościnnie)
3.7 1978 Master Zi (gościnnie)
10.0 1976 Master Zi (gościnnie)
7.1 1976 Master Zi (gościnnie)
6.2
Elita zabójców
Killer Elite, The
1975 Master Zi (gościnnie)
6.1 1975 Master Zi (gościnnie)
7.4
Ulice San Francisco
Streets of San Francisco, The
1972 Master Zi (gościnnie)
6.8 1972 Master Zi (gościnnie)
7.9 1972 Master Zi (gościnnie)
6.7 1969 Master Zi (gościnnie)
6.4 1968 Master Zi (gościnnie)
7.7 1968 Master Zi (gościnnie)
7.2 1967 Master Zi (gościnnie)
7.9
Ziarnka piasku
Sand Pebbles, The
1966 Master Zi (gościnnie)
8.1 1966 Master Zi (gościnnie)
6.5 1966 Master Zi (gościnnie)
5.5 1965 Master Zi (gościnnie)
10.0 1965 Master Zi (gościnnie)
7.4 1965 Master Zi (gościnnie)
8.4 1965 Master Zi (gościnnie)
8.2 1965 Master Zi (gościnnie)
8.6 1965 Master Zi (gościnnie)
7.1
Prawo Burke'a
Burke's Law
1963 Master Zi (gościnnie)
8.5 1963 Master Zi (gościnnie)
10.0 1962 Master Zi (gościnnie)
9.0 1962 Master Zi (gościnnie)
6.8 1958 Master Zi (gościnnie)
8.7 1954 Master Zi (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Mako filmy Mako najlepsze filmy Mako zdjęcia Mako galeria Mako biografia Mako nominacje Mako nagrody i wyróżnienia Mako filmografia Mako aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.