Mae Whitman
Data urodzenia: 1988-06-09
Miejsce urodzenia: Los Angeles, Kalifornia, USA

Biografia:
Córka aktorki Pat Musick. Mae zadebiutowała w wieku trzech lat kiedy to mama zabrała ją na casting do reklamówki. Rok później została wybrana do roli młodszej córki Meg Ryan w filmie "Kiedy mężczyzna kocha kobietę". Kolejny film w jej karierze aktorskiej to "Bye bye love". Przełomem okazała się rola córki prezydenta w hicie kasowym "Dzień niepodległości" z 1996r. W tym samym roku Mae zagrała u boku George'a Clooney,Michelle Pfeiffer i Alexa D. Linza w "Szczęśliwym dniu". Można ją było także zobaczyć w filmie "Ulotna nadzieja" z Sandrą Bullock. Pojawiła sie również w kilku odcinkach serialu "Chicago Hope", "Przyjaciele". Młoda aktorka podkłada również głos do takim kreskówek jak "Johnny Bravo" czy "Superman".
7.5
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
6.8 2012 Dzwoneczek (głos)
0.0 2011 Heather Douglas (gościnnie)
7.7 2010 Heather Douglas (gościnnie)
6.7 2009 Heather Douglas (gościnnie)
7.4 2009 Heather Douglas (gościnnie)
8.3
Terapia
In Treatment
2008 Heather Douglas (gościnnie)
6.8 2007 Heather Douglas (gościnnie)
7.1
Złodziej
Thief
2006 Heather Douglas (gościnnie)
8.4 2006 Heather Douglas (gościnnie)
8.0
Awatar: Legenda Aanga
Avatar: The Last Airbender
2005 Heather Douglas (gościnnie)
6.9
Amerykański smok Jake Long
American Dragon: Jake Long
2005 Heather Douglas (gościnnie)
8.0
Zabójcze umysły
Criminal Minds
2005 Heather Douglas (gościnnie)
7.5
Zaklinacz dusz
Ghost Whisperer
2005 Rachel Fordham (gościnnie)
7.9
Chirurdzy
Grey's Anatomy
2005 Heather Douglas (gościnnie)
7.7
Gotowe na wszystko
Desperate Housewives
2004 Sarah (gościnnie)
7.2
Filip z przyszłości
Phil of the Future
2004 Heather Douglas (gościnnie)
8.0
Dowody zbrodni
Cold Case
2003 Heather Douglas (gościnnie)
7.5
Fillmore na tropie
Fillmore!
2002 Heather Douglas (gościnnie)
3.0 2001 Heather Douglas (gościnnie)
10.0 2001 Heather Douglas (gościnnie)
8.0 2000 Heather Douglas (gościnnie)
7.5
CSI: Kryminalne zagadki Las Vegas
CSI: Crime Scene Investigation
2000 Glynnis Carson (gościnnie)
7.0 1999 Heather Douglas (gościnnie)
6.9
Potyczki Amy
Judging Amy
1999 Heather Douglas (gościnnie)
7.3
Prawo i bezprawie
Law & Order: Special Victims Unit
1999 Heather Douglas (gościnnie)
7.0
Ulotna nadzieja
Hope Floats
1998 Heather Douglas (gościnnie)
7.6 1997 Heather Douglas (gościnnie)
7.5
Zdarzyło się jutro
Early Edition
1996 Heather Douglas (gościnnie)
5.4
W obronie własnej
Degree of Guilt
1995 Heather Douglas (gościnnie)
7.0 1995 Heather Douglas (gościnnie)
7.7
Kiedy mężczyzna kocha kobietę
When a Man Loves a Woman
1994 Heather Douglas (gościnnie)
6.9
Szpital Dobrej Nadziei
Chicago Hope
1994 Heather Douglas (gościnnie)
7.9
Przyjaciele
Friends
1994 Sarah Tuttle (gościnnie)
0.0

0 Heather Douglas (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Mae Whitman filmy Mae Whitman najlepsze filmy Mae Whitman zdjęcia Mae Whitman galeria Mae Whitman biografia Mae Whitman nominacje Mae Whitman nagrody i wyróżnienia Mae Whitman filmografia Mae Whitman aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.