Luke Perry
Data urodzenia: 1965-10-11
Miejsce urodzenia: Mansfield, Ohio, USA
Stan cywilny: żona Rachel Sharp (20.11.1993 - 2003, rozwód), syn Jack (ur. 15.06.1997) i córka Sophie (ur. 2000)

Biografia:
Wychował się na farmie w Ohio.Na kursy aktorskie zarabiał w sklepie obuwniczym i w fabryce klamek.Pierwsza rola-reklamówka dżinsów Levi's 501.W 1990 roku wygrał casting do roli Dylana w serialu :" Beverly Hills 90210 ",która przyniosła mu ogromną sławę -dostawał tygodniowo 3 tysiące listów od wielbicielek. Po pięciu latach uznał,że serial ogranicza jego aktorkie możliwości i odszedł,by robić karierię na dużym ekranie.Niestety przeliczył się- jego marzenie się nie spełniło, postanowił wrócić na plan. Obecnie mieszka w San Fernando Valey z żoną i dwójką dzieci.
7.8
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Wyreżyserował następujące filmy

Ocena Tytuł

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
3.9 2010 (głos) (on sam) (gościnnie)
0.0 2010 (głos) (on sam) (gościnnie)
7.4 2010 (głos) (on sam) (gościnnie)
6.0 2009 (głos) (on sam) (gościnnie)
0.0 2009 (głos) (on sam) (gościnnie)
7.9 2008 (głos) (on sam) (gościnnie)
7.5
John z Cincinnati
John from Cincinnati
2007 (głos) (on sam) (gościnnie)
7.7
Fuks
Windfall
2006 (głos) (on sam) (gościnnie)
7.7 2006 (głos) (on sam) (gościnnie)
8.0
Zabójcze umysły
Criminal Minds
2005 (głos) (on sam) (gościnnie)
8.1
Doktor Who
Doctor Who
2005 Timothy Lloyd (gościnnie)
8.0 2002 (głos) (on sam) (gościnnie)
6.5
Siostrzyczki
Banger Sisters, The
2002 (głos) (on sam) (gościnnie)
5.2
Wróg
Enemy, The
2001 (głos) (on sam) (gościnnie)
8.2
Niesamowite opowieści
Night Visions
2001 (głos) (on sam) (gościnnie)
7.0 1999 (głos) (on sam) (gościnnie)
8.0
Głowa rodziny
Family Guy
1999 (głos) (on sam) (gościnnie)
7.3
Prawo i bezprawie
Law & Order: Special Victims Unit
1999 (głos) (on sam) (gościnnie)
7.5
Piąty element
Fifth Element, The
1997 (głos) (on sam) (gościnnie)
7.6 1997 (głos) (on sam) (gościnnie)
6.4 1997 (głos) (on sam) (gościnnie)
8.2
Oz
1997 (głos) (on sam) (gościnnie)
8.2
Oz
1997 (głos) (on sam) (gościnnie)
6.8 1996 (głos) (on sam) (gościnnie)
8.1 1996 (głos) (on sam) (gościnnie)
5.1 1995 (głos) (on sam) (gościnnie)
7.2
Motomyszy z Marsa
Biker Mice From Mars
1993 (głos) (on sam) (gościnnie)
5.3
Buffy - postrach wampirów
Buffy the Vampire Slayer
1992 (głos) (on sam) (gościnnie)
7.3 1990 (głos) (on sam) (gościnnie)
8.0
Simpsonowie
The Simpsons
1989 (głos) (on sam) (gościnnie)
8.3 1983 (głos) (on sam) (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Luke Perry filmy Luke Perry najlepsze filmy Luke Perry zdjęcia Luke Perry galeria Luke Perry biografia Luke Perry nominacje Luke Perry nagrody i wyróżnienia Luke Perry filmografia Luke Perry aktor Luke Perry reżyser
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.