Leonard Andrzejewski
Data urodzenia: 1924-03-01
Miejsce urodzenia: 1997-10-18
Stan cywilny: Warszawa, Polska

Biografia:
W latach 1949-52 aktor Domu Wojska Polskiego w Warszawie, następnie przenosi się do Szczecina, gdzie gra w Teatrze Dramatycznym (1952-55), a póżniej do Łodzi, do Teatru im. Jaracza (1961-75). W 1975 wraca do Warszawy i zostaje aktorem stołecznego Teatru Nowego. Gra w nim do emerytury, do 1991.
7.9
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Brak zdjęć.

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
6.5 1997 Mężczyzna w okopie (gościnnie)
4.3 1996 Strażnik policyjnego parkingu
5.2 1995 Sąsiad Dydaka (gościnnie)
5.8 1993 Bednarski, pijaczek na pogotowiu (gościnnie)
5.1 1993 Przemawiający robotnik w zakładach zbrojeniowych w Rylcu
6.8 1991 Portier w akademiku (gościnnie)
6.2 1990 Staruszek handlujący narkotykami
6.5 1989 Gospodarz(niewymieniony w czołówce)
7.7 1989 Mężczyzna na przyjęciu u Szcześniaków
7.4 1989 Towarzysz Zdzisław Marecki
7.3 1989 Furman, członek trupy Łobojki
7.8 1989 (gościnnie)
7.4 1988 Chłop
6.5 1988 Dziadek Igora (gościnnie)
8.1 1987 Kumpel pijanego, na postoju taksówek
6.9 1987 Pielęgniarz
7.3 1987 Stróż w browarze Bydałka
7.1 1986 Taksówkarz Zdzisio
7.7 1986 Uczestnik licytacji w WPT
6.3 1984 dozorca
4.7 1984 Współwięzień Iwińskiego
6.2 1984 Więzień Zieba, wspólnik Sajkiewicza
5.9 1983 Bahnschutz Heller
6.9 1983 Generał francuski we wrześniu 1939
8.3 1983 Układający kafelki u profesora Dąb-Rozwadowskiego (gościnnie)
6.3 1982 Ogniomistrz Połaniecki (niewymieniony w czołówce)
7.4 1981 Pielęgniarz w noclegowni
7.8
Dom
1980 Kazimierz Lermaszewski
7.3 1979 Mężczyzna pożyczający książki od Stefańskiego (gościnnie)
8.1 1976 Sprzedawca w sklepie obuwniczym
6.7 1975 Robotnik z butelką wódki(niewymieniony w czołówce)
7.1 1974 przewoźnik Wiktor
6.8 1973 Milicjant drogówki, znajomy Marianka (niewymieniony w czołówce)
6.9 1972 Strażnik w więzieniu
5.9 1972 Rycerz z Dobrego Miasta (gościnnie)
7.7 1969 Halim, sługa Azji(gościnnie)
6.9 1967 Pan Wicek, sprzedawca piwa na dworcu
7.3 1966 Tehenna
6.9 1966 "Lekarz"
6.8 1966 (niewymieniony w czołówce)
7.5 1966 Robotnik reperujący windę(niewymieniony w czołówce)
5.4 1958 Kasprzak
7.4 1957 Mężczyzna z kapeluszem - członek bandy(niewymieniony w czołówce)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Leonard Andrzejewski filmy Leonard Andrzejewski najlepsze filmy Leonard Andrzejewski zdjęcia Leonard Andrzejewski galeria Leonard Andrzejewski biografia Leonard Andrzejewski nominacje Leonard Andrzejewski nagrody i wyróżnienia Leonard Andrzejewski filmografia Leonard Andrzejewski aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.