Laurie Metcalf
Data urodzenia: 1955-06-16
Miejsce urodzenia: Carbondale, Illinois, USA
Stan cywilny: dwukrotnie zamężna: 1/ Jeff Perry (1983 - 1992, rozwód), córka Zoe Michelle (ur. 1984); 2/ Matt Roth (od 1993), 2 dzieci: syn Will Theron (ur. 20.11.1993) i córka Mae (ur. 2005)

Biografia:
Laurie Metcalf jest najlepiej znana z roli Jackie Harris, siostry Roseanne, w telewizyjnym sitcomie "Roseanne". Za tą rolę otzrymała aż 3 nagrody Emmy. Wystąpiła również w innym telewizyjnym sitcomie - "Norman w tarapatach". Metcalf rozpoczeła swoją aktorską karierę jako członek słynnego Steppenwolf Theater. Przełomem w jej karierze była rola w nowojorskiej "Balm in Gilead", za którą otrzymała wiele pełnych uznania recenzji. Po niej nadszedł czas na kinowy debiut w filmie "Rozpaczliwie poszukując Susan". Wystąpiła również w takich filmach, jak: "Mężczyzna idealny", " Wydział wewnętrzny", "JFK", " Witaj w domu", "Wujaszek Buck", "Niebezpieczna kobieta", "Blink".
7.4
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
6.0 2008 Beatrice Carver (gościnnie)
6.0 2008 Beatrice Carver (gościnnie)
0.0 2007 Beatrice Carver (gościnnie)
7.3 2007 Beatrice Carver (gościnnie)
8.1
Teoria wielkiego podrywu
The Big Bang Theory
2007 Mary Cooper (gościnnie)
7.9
Chirurdzy
Grey's Anatomy
2005 Beatrice Carver (gościnnie)
7.7
Gotowe na wszystko
Desperate Housewives
2004 Carolyn Bigsby (gościnnie)
10.0 2003 Beatrice Carver (gościnnie)
7.5 2002 Cora (gościnnie)
7.7
Bez śladu
Without a Trace
2002 Beatrice Carver (gościnnie)
7.6 2000 Beatrice Carver (gościnnie)
7.6
Zwariowany świat Malcolma
Malcolm in the Middle
2000 Beatrice Carver (gościnnie)
6.5
Uciekająca panna młoda
Runaway Bride
1999 Beatrice Carver (gościnnie)
7.2
Norman w tarapatach
Norm Show, The
1999 Beatrice Carver (gościnnie)
7.6 1997 Beatrice Carver (gościnnie)
0.0 1997 Beatrice Carver (gościnnie)
7.0
Bobby kontra wapniaki
King of the Hill
1997 Beatrice Carver (gościnnie)
6.6
Dharma i Greg
Dharma & Greg
1997 Beatrice Carver (gościnnie)
7.6
Trzecia planeta od słońca
3rd Rock from the Sun
1996 Beatrice Carver (gościnnie)
7.8
Zostawić Las Vegas
Leaving Las Vegas
1995 Beatrice Carver (gościnnie)
8.0
Świat według Ludwiczka
Life with Louie
1995 Beatrice Carver (gościnnie)
6.8 1993 Beatrice Carver (gościnnie)
5.8
Obsesja
Mistress
1992 Beatrice Carver (gościnnie)
8.0
Absolutnie fantastyczne
Absolutely Fabulous
1992 Beatrice Carver (gościnnie)
7.3
Wydział wewnętrzny
Internal Affairs
1990 Beatrice Carver (gościnnie)
6.9 1990 Beatrice Carver (gościnnie)
5.2
Anglik w Nowym Jorku
Stars and Bars
1988 Beatrice Carver (gościnnie)
4.6 1988 Beatrice Carver (gościnnie)
6.8
Mężczyzna idealny
Making Mr. Right
1987 Beatrice Carver (gościnnie)
6.4 1985 Beatrice Carver (gościnnie)
0.0

0 Beatrice Carver (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Laurie Metcalf filmy Laurie Metcalf najlepsze filmy Laurie Metcalf zdjęcia Laurie Metcalf galeria Laurie Metcalf biografia Laurie Metcalf nominacje Laurie Metcalf nagrody i wyróżnienia Laurie Metcalf filmografia Laurie Metcalf aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.