Kyle MacLachlan
Data urodzenia: 1959-02-22
Miejsce urodzenia: Yakima, Waszyngton, USA
Stan cywilny: żona Desiree Gruber (od 20.04.2002), syn Callum Lyon (ur. 25.07.2008)

Biografia:
"Ulubiony aktor Davida Lyncha" i nieśmiertelny agent Cooper z "Miasteczka Twin Peaks", tak najczęściej tytułują go gazety. I rzeczywiście, swojej największe jak dotąd sukcesy MachLachlan odnosił właśnie u Lyncha. Co prawda, jego debiut w fatalnej "Diunie" trudno uznać za udany, ale późniejsze kreacje w "Blue Velvet" i "Miasteczku Twin Peaks" były znakomite. Oglądaliśmy go także w : "The Doors", "Tej jednej nocy", "Showgirls", "Procesie", "Against the Wall", "Ukrytym", "Flinstonach". Znany z dość rozrywkowego trybu życia i wielu romansów (był związany min. z supermodelką Lindą Evangelistą), ostatnio wyraźnie się ustatkował i rozpoczął nawet pierwsze próby reżyserskie (wyreżyserował jeden z odcinków "Opowieści z krypty".
8.4
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Wyreżyserował następujące filmy

Ocena Tytuł
7.6
Opowieści z krypty (1989)
Tales from the Crypt

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2011 Orson Hodge
8.2 2006 Orson Hodge
8.1
Jak poznałem waszą matkę
How I Met Your Mother
2005 George "Kapitan" Van Smoot (gościnnie)
7.7
Gotowe na wszystko
Desperate Housewives
2004 Orson Hodge
6.5
Perfumy
Perfume
2001 Orson Hodge
8.7 1999 Orson Hodge
7.3
Prawo i bezprawie
Law & Order: Special Victims Unit
1999 Orson Hodge
7.6
Seks w wielkim mieście
Sex and the City
1998 Trey
7.1
Ta jedna noc
One Night Stand
1997 Orson Hodge
5.7
Mroczne miasto
Trigger Effect, The
1996 Orson Hodge
6.9
Proces
Trial, The
1993 Orson Hodge
7.4
Twin Peaks: Ogniu krocz ze mną
Twin Peaks: Fire Walk with Me
1992 Orson Hodge
8.4 1990 Agent specjalny FBI Dale Cooper
8.4 1990 Orson Hodge
7.6
Opowieści z krypty
Tales from the Crypt
1989 Orson Hodge
7.8 1986 Orson Hodge
7.1
Diuna
Dune
1984 Orson Hodge

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Kyle MacLachlan filmy Kyle MacLachlan najlepsze filmy Kyle MacLachlan zdjęcia Kyle MacLachlan galeria Kyle MacLachlan biografia Kyle MacLachlan nominacje Kyle MacLachlan nagrody i wyróżnienia Kyle MacLachlan filmografia Kyle MacLachlan aktor Kyle MacLachlan reżyser
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.