Krzysztof Stelmaszyk
Data urodzenia: 1959-03-02
Miejsce urodzenia: Warszawa, Polska
Stan cywilny: żona (rozwód), 2 synów: Jonasz i Jan

Biografia:
Należy do tych aktorów, którzy z powodzeniem godzą pracę w teatrze i serialach telewizyjnych. Urodzony 2 marca 1959 roku w Warszawie, po konkursie recytatorskim został zaproszony do programu literackiego w TVP 1. Po skończeniu Państwowej Wyższej Szkoły Teatralnej w Warszawie, przechodził okres buntu. W 1984 roku odebrał nagrodę na II Ogólnopolskim PSD Szkół Teatralnych w Łodzi za rolę Alfa Omegi w "Karierze Alfa Omegi". Występował na scenie teatrów warszawskich: Współczesnego (1984-87), Dramatycznego (1987-89), Współczesnego (od 1993). Na dużym ekranie pojawił się w roli spadochroniarza Roberta w filmie Marka Nowickiego "Miłość z listy przebojów" [1984]. W swojej karierze aktorskiej miał pięcioletnią przerwę. W 1989 roku wyjechał razem z rodziną do Kanady. Imał się różnych zajęć, z wyjątkiem aktorstwa. Powrócił na ekran w 1993 roku rolą majora Moczydłowskiego, oficera łącznikowego Kowalczyka w czasie podróży do Moskwy w serialu "Kuchnia polska". Popularność przyniosły mu role serialowe. Najpierw jako Andrzej Kreft, prezes radia "Romans", mąż Wandy, jeden z bohaterów "Radia Romans" [1994-1995], następnie w "Rodzinie zastępczej" [2000] i "Miodowych latach", później zagrał w "Złotopolskich" [od 2000] i wreszcie serialu Polsatu - "Samo życie" [2002-2004], gdzie jako Paweł Dunin, redaktor naczelny gazety musi stawić czoło problemom redakcyjnym i osobistym.
7.8
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
7.2 2012 Mateusz Frydrych, przyjaciel Godlewskiego (gościnnie)
8.2
Avengers 3D
Avengers, The
2012 SS-Standartenführer Gerd Keller
0.0 2011 SS-Standartenführer Gerd Keller
5.5 2011 SS-Standartenführer Gerd Keller
6.6 2010 SS-Standartenführer Gerd Keller
5.0 2010 SS-Standartenführer Gerd Keller
5.8 2010 SS-Standartenführer Gerd Keller
6.5 2010 SS-Standartenführer Gerd Keller
4.7 2009 SS-Standartenführer Gerd Keller
8.1 2008 SS-Standartenführer Gerd Keller
5.1 2008 SS-Standartenführer Gerd Keller
6.6
Mała wielka miłość
Expecting Love
2008 SS-Standartenführer Gerd Keller
7.1 2008 SS-Standartenführer Gerd Keller
6.3 2008 SS-Standartenführer Gerd Keller
6.5 2007 SS-Standartenführer Gerd Keller
6.7 2005 SS-Standartenführer Gerd Keller
4.4 2005 SS-Standartenführer Gerd Keller
3.5 2005 SS-Standartenführer Gerd Keller
6.3 2004 SS-Standartenführer Gerd Keller
5.7 2004 SS-Standartenführer Gerd Keller
3.7 2004 SS-Standartenführer Gerd Keller
4.7 2002 SS-Standartenführer Gerd Keller
4.9
As
2002 SS-Standartenführer Gerd Keller
2.4 2000 SS-Standartenführer Gerd Keller
6.8 1999 SS-Standartenführer Gerd Keller
6.8 1999 SS-Standartenführer Gerd Keller
6.8
Sabrina w animowanym serialu
Sabrina the Animated Series
1999 SS-Standartenführer Gerd Keller
6.5 1999 SS-Standartenführer Gerd Keller
7.0 1998 SS-Standartenführer Gerd Keller
7.1 1998 SS-Standartenführer Gerd Keller
3.0 1997 SS-Standartenführer Gerd Keller
6.4
W krainie władcy smoków
Spellbinder: Land of the Dragon Lord
1997 SS-Standartenführer Gerd Keller
5.0 1994 SS-Standartenführer Gerd Keller
4.7 1994 SS-Standartenführer Gerd Keller
3.8 1994 SS-Standartenführer Gerd Keller
5.8 1993 SS-Standartenführer Gerd Keller
6.8 1991 SS-Standartenführer Gerd Keller
8.3
Zwariowane Melodie
Merrie Melodies: Starring Bugs Bunny and Friends
1990 SS-Standartenführer Gerd Keller
7.7
Drużyna RR
Chip 'n Dale Rescue Rangers
1989 SS-Standartenführer Gerd Keller
8.0 1988 SS-Standartenführer Gerd Keller
7.6 1988 SS-Standartenführer Gerd Keller
8.1 1987 SS-Standartenführer Gerd Keller
6.9 1987 SS-Standartenführer Gerd Keller
6.9 1986 SS-Standartenführer Gerd Keller
6.7 1985 SS-Standartenführer Gerd Keller
4.4 1984 SS-Standartenführer Gerd Keller
7.4
Scooby-Doo
Scooby-Doo/Dynomutt Hour, The
1976 SS-Standartenführer Gerd Keller
7.4
Przygody Pinokia
Kashi no ki Mokku
1972 SS-Standartenführer Gerd Keller

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Krzysztof Stelmaszyk filmy Krzysztof Stelmaszyk najlepsze filmy Krzysztof Stelmaszyk zdjęcia Krzysztof Stelmaszyk galeria Krzysztof Stelmaszyk biografia Krzysztof Stelmaszyk nominacje Krzysztof Stelmaszyk nagrody i wyróżnienia Krzysztof Stelmaszyk filmografia Krzysztof Stelmaszyk aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.