Krzysztof Pieczyński
Data urodzenia: 1957-03-27
Miejsce urodzenia: Opole, Polska
Stan cywilny: żona Barbara, rozwód

Biografia:
Ten utalentowany polski aktor wykształcenie zdobył w PWST w Krakowie, którą ukończył w 1980 roku. Zaraz po ukończeniu szkoły związał się z Teatrem Powszechnym w Warszawie,gdzie grał do 1986 r.Następnie wyjechał za granicę. W trakcie pobytu w USA próbował kariery w tamtejszych teatrach. Do kraju powrócił w 1995 roku i ponownie zaczął występować w polskich filmach.
7.8
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Wyreżyserował następujące filmy

Ocena Tytuł
7.5
Spotkanie (2007)
Visitor, The

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
7.2 2012 Doktor Michał Kasprzycki (gościnnie)
7.0 2011 Igor, człowiek Witolda
7.7
Święty Augustyn
Sant'Agostino
2010 Ilarius Domicius
4.9 2009 Władysław Sikorski
5.1 2007 Bogdan Bielik
5.9 2002 lektor
6.2 2001 Wiesiek, szef sopockiej mafii
7.7
Boże skrawki
Edges of the Lord
2001 Oficer niemiecki
7.2 2001 Pułkownik Marian Januszajtis
7.6 2000 Jodła
6.4 2000 Malarz Stefan Kuśmider (gościnnie)
6.9 1999 Jacek
6.1 1999 Robert Borucki
6.9
Baza Pensacola
Pensacola: Wings of Gold
1997 Alex Terenko (gościnnie)
6.3
Reakcja łańcuchowa
Chain Reaction
1996 Lucasz Screbneski
7.6
Niebieski Pacyfik
Pacific Blue
1996 Nestor Radu (gościnnie)
6.6 1995 Andrzej
8.1 1995 Lunda
7.4 1995 Komendant
7.7 1995 Dr Vladimir Jariabek (gościnnie)
6.4 1986 Adam
6.5 1985 Tomasz Sołtan
7.3 1985 Bohater
6.3 1982 Kamil Kurant
7.8
Dom
1980 Bronek Talar (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Krzysztof Pieczyński filmy Krzysztof Pieczyński najlepsze filmy Krzysztof Pieczyński zdjęcia Krzysztof Pieczyński galeria Krzysztof Pieczyński biografia Krzysztof Pieczyński nominacje Krzysztof Pieczyński nagrody i wyróżnienia Krzysztof Pieczyński filmografia Krzysztof Pieczyński aktor Krzysztof Pieczyński reżyser Krzysztof Pieczyński scenarzysta
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.