Krzysztof Majchrzak
Data urodzenia: 1948-03-02
Miejsce urodzenia: Gdańsk, Polska

Biografia:
Krzysztof Majchrzak jest jednym z najciekawszych aktorów polskiego kina. Na ekranie artysta jest obecny od prawie 30 lat. Zadebiutował jeszcze jako student w roku 1970 rolą w obrazie "Draka". W 1974 roku ukończył warszawską PWST. Zanim rozpoczął naukę w Warszawie był przez trzy lata studentem Wyższej Szkoły Muzycznej w Łodzi na wydziale wokalistyki. Na "szczęście" zmienił zainteresowania i po ukończeniu PWST został zaangażowany do Teatru Narodowego. Rok później rozpoczął pracę w Teatrze Powszechnym, z którym był związany do 1991 r., kiedy to przeszedł do zespołu sceny Studio. Ogólnopolską popularność przyniosła Majchrzakowi doskonała rola Kaziuka w "Konopielce", za którą na Międzynarodowym Festiwalu Filmów Komediowych w Vevey otrzymał w 1983 r. Złotą Laseczkę.
8.1
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
6.3 2009 Ochroniarz (gościnnie)
4.6 2005 Kazimierz Włodarski (gościnnie)
5.7 2002 Ochroniarz (gościnnie)
5.5 2002 Tygellinus, dowódca pretorianów Nerona
5.3 2001 Ochroniarz (gościnnie)
7.2 2001 Ochroniarz (gościnnie)
7.9 2001 Zygmunt "Zyga" Woszek
7.7 1998 Ochroniarz (gościnnie)
7.6 1995 Ochroniarz (gościnnie)
6.7 1994 Bolesław Polana
7.2
Komisarz Rex
Kommissar Rex
1994 Oleg Karenin (gościnnie)
6.8 1991 major Bolko
7.6
Pasażerowie na gapę
Potyautasok
1990 Ochroniarz (gościnnie)
6.8 1986 Ochroniarz (gościnnie)
7.5 1985 Ochroniarz (gościnnie)
6.8 1985 Ochroniarz (gościnnie)
7.6 1984 Ochroniarz (gościnnie)
7.9 1981 Ochroniarz (gościnnie)
7.8 1979 Ochroniarz (gościnnie)
7.6 1976 Ochroniarz (gościnnie)
5.8 1976 Ochroniarz (gościnnie)
6.3 1975 Ochroniarz (gościnnie)
7.3 1975 Socha, chłop z Kurowa (nie występuje w czołówce)
7.7 1974 Ochroniarz (gościnnie)
7.4 1974 Ochroniarz (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Krzysztof Majchrzak filmy Krzysztof Majchrzak najlepsze filmy Krzysztof Majchrzak zdjęcia Krzysztof Majchrzak galeria Krzysztof Majchrzak biografia Krzysztof Majchrzak nominacje Krzysztof Majchrzak nagrody i wyróżnienia Krzysztof Majchrzak filmografia Krzysztof Majchrzak aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.