Krzysztof Gosztyła
Data urodzenia: 1956-10-20
Miejsce urodzenia: Warszawa, Polska

Biografia:
Na ekranie zadebiutował w dzieciństwie, jako kilkunastoletni chłopiec. Było to w słynnym niegdyś filmie dla młodzieży "Do przerwy zero:jeden". W drugiej połowie lat 70-tych studiował w warszawskiej Państwowej Wyższej Szkole Muzycznej, ale po dwóch latach zdał na Wydział Aktorski PWST, również w Warszawie, którą ukończył w 1982r. Występuje w teatrach Stolicy: Dramatycznym (1981-84 i 1993-94), Polskim (1984-87) a obecnie związany jest z Teatrem Narodowym. Aktor obdarzony niezwykle mocnym, radiowym głosem. Wziął udział w wielu słuchowiskach Polskiego Radia, co zaowocowało nagrodą "Wielki Splendor" za kreacje radiowe w 1998 roku. Często wykorzystywany w dubbingach lub jako narrator, bądź lektor w programach dokumentalnych TVP.
7.5
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Brak zdjęć.

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
6.3 2009 Aktor Adam Abłamowicz, przyjaciel Antoniego (gościnnie)
5.2 2009 Doktor Jan Fus
3.7 2004 Dziki
5.7 2002 Clesinger
7.3 2000 Ossoliński
7.4
Księżniczka Sissi
Princess Sissi
1997 Arkas (polski dubbing)
7.4 1995 Lekarz
6.7 1995
6.7 1993 Powód w sprawie prowadzonej przez Agatę Szymańską (gościnnie)
6.7
Nowe przygody Arsena Lupin
Nouveaux Exploits d'Arsene Lupin, Les
1993 Mężczyzna na dworcu (gościnnie)
6.7 1987 Andrzej Grzesikiewicz
6.0
ESD
1986 Profesor Dmuchawiec
7.3 1985 MacKinley
8.0 1984 (dubbing)
8.2 1982
7.8
Dom
1980 Kolega Basi w lokalu / Ubek próbujący zwerbować Andrzeja Talara (gośc
7.3 1979 Członek "Sokoła" (gościnnie) (gościnnie)
7.5 1969 Kolega Paragona
7.5 1969 Kolega "Pragona" (niewymieniony w czołówce)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Krzysztof Gosztyła filmy Krzysztof Gosztyła najlepsze filmy Krzysztof Gosztyła zdjęcia Krzysztof Gosztyła galeria Krzysztof Gosztyła biografia Krzysztof Gosztyła nominacje Krzysztof Gosztyła nagrody i wyróżnienia Krzysztof Gosztyła filmografia Krzysztof Gosztyła aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.