Krzysztof Globisz
Data urodzenia: 1957-01-16
Miejsce urodzenia: Siemianowice Śląskie, Polska
Stan cywilny: żona Agnieszka, 2 synów: Krzysztof (ur. 1989) i Jan (ur. 1996)

Biografia:
Polski aktor. W 1980 roku ukończył PWST w Krakowie i od razu zadebiutował na scenie teatralnej.Był aktorem Teatru Polskiego we Wrocławiu w latach 1980-1981, a następnie przeniósł się do krakowskiego Starego Teatru. Zaznaczył się wybitnymi kreacjami m.in. w "Życie snem" w reżyserii J. Jarockiego, czy też tytułową rolą w "Mizantropie" Moliera w reżyserii K. Nazara. Z ekranów telewizyjnych pamiętamy go z "Dantona", "Crimen", czy też z filmu p.t. "Krótki film o zabijaniu".
8.2
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2011 Leon Sajkowski
6.8
Ki
2011 Leon Sajkowski
5.4 2011 Leon Sajkowski
7.0 2011 Leon Sajkowski
0.0 2011 Leon Sajkowski
7.6 2010 Leon Sajkowski
4.1 2010 Leon Sajkowski
5.9 2010 Leon Sajkowski
7.0 2010 Leon Sajkowski
6.8 2010 Leon Sajkowski
7.2 2010 Leon Sajkowski
5.2 2009 Leon Sajkowski
7.0 2009 Leon Sajkowski
8.1 2008 Leon Sajkowski
7.9 2007 Leon Sajkowski
6.9 2006 Leon Sajkowski
5.6 2006 Leon Sajkowski
6.5
Wróżby kumaka
Unkenrufe
2005 Leon Sajkowski
6.7 2005 Leon Sajkowski
7.9 2004 Leon Sajkowski
5.5 2003 Leon Sajkowski
7.1
Gdzie jest Nemo?
Finding Nemo
2003 Marlin (polski dubbing)
5.8 2002 Leon Sajkowski
5.6 2001 Leon Sajkowski
5.0 2001 Leon Sajkowski
6.8 2000 Leon Sajkowski
7.0 2000 Leon Sajkowski
6.4 2000 Leon Sajkowski
6.1 1999 Leon Sajkowski
6.2 1999 Leon Sajkowski
6.9 1999 Leon Sajkowski
6.1 1997 Leon Sajkowski
6.9 1997 Leon Sajkowski
7.4 1995 Leon Sajkowski
7.3 1989 Leon Sajkowski
7.8 1988 Leon Sajkowski
8.1 1987 Leon Sajkowski
7.6 1987 Leon Sajkowski
7.6 1985 Leon Sajkowski
8.0 1983 Leon Sajkowski
7.7 1982 Leon Sajkowski
8.1 1980 Leon Sajkowski
8.1 1980 Leon Sajkowski

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Krzysztof Globisz filmy Krzysztof Globisz najlepsze filmy Krzysztof Globisz zdjęcia Krzysztof Globisz galeria Krzysztof Globisz biografia Krzysztof Globisz nominacje Krzysztof Globisz nagrody i wyróżnienia Krzysztof Globisz filmografia Krzysztof Globisz aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.