Kevin Kilner
Data urodzenia: 1958-05-03
Miejsce urodzenia: Baltimore, Maryland, USA
Stan cywilny: żona Jordan Baker (od 1998)

Biografia:
Kevin Kilner urodził się w Baltimore, w Maryland i dorastał w pobliskim wiejskim rolniczym otoczeniu. Otrzymał dyplom z nauk społecznych i psychologii behawioralnej w Johns Hopkins University, gdzie grał jako środkowy w drużynie Lacrosse'a. Zdobyła ona w trzech kolejnych latach (1978-80) mistrzostwo "NCAA Lacrosse Championship teams" . Po uzyskaniu dyplomu wszedł w świat biznesu jako bankier. Niezadowolony z tego wyboru rozpoczął wieczorowe kursy aktorskie. W 1985 roku sprzedał wszystko i przeprowadził się do Nowym Yorku, aby podążyć drogą kariery aktorskiej. Od tej pory stale pracuje i ciągle mieszka w Nowym Yorku. Kevin, który z przyjemnością grał różnorodne role w filmie, teatrze i telewizji, jest aktorem mającym na swoim koncie duże osiągnięcia. Kinomani widzieli go z Brendą Blethyn, Marthą Plimpton i Jude'm Law'em w "Music from Another Room.", który miał swoją premierę podczas nowojorskiego festiwalu filmowego w 1997 roku. Wystąpił także jako gwiazda filmu "Home Alone 3" [1997], gdzie zagrał rolę ojca. Inne dokonania Kilnera w filmie długometrażowym to: "Twenty Bucks" [1993] [z Christopherem Lloydem], "Switch" [1991] w reżyserii Blake'a Edwardsa [z Ellen Barkin i Jimmy'm Smitsem], "Under Surveillance" [1991] Rafała Zelinskiego i "Stöned Age, The " [1994]. Kilner jest najlepiej znany widowni telewizyjnej dzięki duetowi z Nancy Travis w pierwszym roku wyświetlania serialu komediowego CBS "Almost Perfect". Jego następne dokonania na małym ekranie to film "Murder in Paradise", "Lady Against the Odds" i "Timepiece", a także gościnne role w takich serialach jak: "China Beach", "L.A. Law" i "Tales From the Crypt" Kilner wystąpił także w licznych spektaklach teatralnych. Za rolę "the Gentelman Caller" w docenionym przez krytykę odtworzeniu oryginalnego spektaklu sztuki Tennessee Williamsa "The Glass Menagerie" otrzymał: nominację do nagrody za wybitny debiut od Outer Critics Circle, nominacje do nagrody Drama Desk za najlepszą role charakterystyczną i Theatre World Award za najlepszy debiut. Inne osiągnięcia teatralne Kilnera to off-broadwayowskie wystawienia "Night and Her Stars" i sztuki "Burn This", "A Streetcar Named Desire", "The Marriage of Bette & Boo" i "Spike Heels", wystawiane przez teatr regionalny. Jest również współzałożycielem "INCLINE" - grupy teatralnej, która wystawiła po raz pierwszy dwie sztuki Joe Pintauro : "Metropolitan Operas" i dobrze przyjętą "Raft of the Medusa" [obie w Los Angeles].
7.5
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Brak zdjęć.

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
5.8 2011 Drake Hamilton (gościnnie)
7.0 2011 Drake Hamilton (gościnnie)
5.5 2010 Drake Hamilton (gościnnie)
7.9
Białe kołnierzyki
White Collar
2009 Przewodniczący komisji śledczej (gościnnie)
7.2
Kaszmirowa Mafia
Cashmere Mafia
2008 Drake Hamilton (gościnnie)
8.0
Układy
Damages
2007 Drake Hamilton (gościnnie)
7.4
Faceci na topie
Big Shots
2007 Drake Hamilton (gościnnie)
5.5 2007 Drake Hamilton (gościnnie)
8.1 2007 Drake Hamilton (gościnnie)
8.0 2007 Drake Hamilton (gościnnie)
7.8
Tajemnice Palm Springs
Hidden Palms
2006 Drake Hamilton (gościnnie)
8.1
Jednostka
Unit, The
2006 Drake Hamilton (gościnnie)
7.1 2005 Drake Hamilton (gościnnie)
7.5
Zaklinacz dusz
Ghost Whisperer
2005 Bill Fordham (gościnnie)
7.9
Misja: epidemia
Medical Investigation
2004 Drake Hamilton (gościnnie)
7.3 2004 Dwight Bernard (gościnnie)
7.1
Mów mi swatka
Miss Match
2003 Drake Hamilton (gościnnie)
7.9
Pogoda na miłość
One Tree Hill
2003 Larry Sawyer (gościnnie)
7.5 2002 Jack Bollinger (gościnnie)
7.3 2002 Drake Hamilton (gościnnie)
7.0 2001 Drake Hamilton (gościnnie)
7.6
Jordan
Crossing Jordan
2001 Drake Hamilton (gościnnie)
7.6
Zwariowany świat Malcolma
Malcolm in the Middle
2000 Drake Hamilton (gościnnie)
6.9
Potyczki Amy
Judging Amy
1999 Drake Hamilton (gościnnie)
6.0
Brawo, bis!
Encore! Encore!
1998 Drake Hamilton (gościnnie)
7.8
Mroczne dziedzictwo
Poltergeist: The Legacy
1996 Drake Hamilton (gościnnie)
8.0 1995 Drake Hamilton (gościnnie)
6.4
Dotyk anioła
Touched by an Angel
1994 Drake Hamilton (gościnnie)
6.8 1993 Drake Hamilton (gościnnie)
0.0 1990 Drake Hamilton (gościnnie)
7.6
Opowieści z krypty
Tales from the Crypt
1989 Drake Hamilton (gościnnie)
5.8 1988 Drake Hamilton (gościnnie)
6.8 1988 Drake Hamilton (gościnnie)
7.3
Gliniarz i prokurator
Jake and the Fatman
1987 Drake Hamilton (gościnnie)
5.7 1986 Drake Hamilton (gościnnie)
6.9
Napisała: Morderstwo
Murder, She Wrote
1984 Drake Hamilton (gościnnie)
7.5
Bill Cosby Show
Cosby Show, The
1984 Drake Hamilton (gościnnie)
7.0 1979 Drake Hamilton (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Kevin Kilner filmy Kevin Kilner najlepsze filmy Kevin Kilner zdjęcia Kevin Kilner galeria Kevin Kilner biografia Kevin Kilner nominacje Kevin Kilner nagrody i wyróżnienia Kevin Kilner filmografia Kevin Kilner aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.