Kathy Baker
Data urodzenia: 1950-06-08
Miejsce urodzenia: Midland, Teksas, USA
Stan cywilny: dwukrotnie zamężna: 1. Donald Camillieri (1985 - 1999, rozwód), 2 synów m.in.: Julian Joseph (ur. 27.11.1984); 2. Steven Robman (od 2003)

Biografia:
Urodzona w Midland w stanie Teksas, ukończyła University of California - Berkeley ze stopniem naukowym języka francuskiego. Studiowała dramat w California Institute of the Arts i niedługo potem wyjechała do Paryża. Po powrocie do Stanów Zjednoczonych zagrała w sztuce Sama Shepherda "Fool for Love" i w 1983 r. otrzymała nagrodę Obie. Stworzyła na ekranie wiele wspaniałych kreacji w filmach: "Street Smart" - nagroda krytyków filmowych i Boston Society of Film Critics Award, "Czysty i trzeźwy/Niespotykanie trzeźwy człowiek", "Szalony Megs", "Edward Nożycoręki", "Jennifer 8" i "Dziewczyna gangstera", "Wbrew regułom", "Ja i tata". Za rolę Dr Jill Brock w serialu TV "Gdzie diabeł mówi dobranoc" otrzymała trzykrotnie nagrodę Emmy, nagrodę Złotego Globu, Screen Actors Guild Award i dwukrotnie Q Award.
7.5
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
7.1 2011 Anna (gościnnie)
0.0 2011 Anna (gościnnie)
8.0 2011 Anna (gościnnie)
8.0 2011 Anna (gościnnie)
6.9 2011 Anna (gościnnie)
5.5
Panna Nikt
Miss Nobody
2010 Anna (gościnnie)
7.5
Detoks
Cleaner, The
2008 Anna (gościnnie)
7.5 2005 Anna (gościnnie)
7.9
Chirurdzy
Grey's Anatomy
2005 Anna (gościnnie)
7.9 2004 Anna (gościnnie)
8.0
Bez skazy
Nip/Tuck
2003 Anna (gościnnie)
7.5 2002 SyIvia Fairbourn (gościnnie)
7.8
Obrońca
Guardian, The
2001 Anna (gościnnie)
6.6
Na pierwszy rzut oka
Things You Can Tell Just by Looking At Her
2000 Anna (gościnnie)
8.1 2000 Anna (gościnnie)
6.8 2000 Anna (gościnnie)
7.6 2000 Anna (gościnnie)
7.7
Wbrew regułom
Cider House Rules, The
1999 Anna (gościnnie)
8.7
W rytmie rock and rolla
Shake, Rattle and Roll: An American Love Story
1999 Anna (gościnnie)
7.7
Wojna mediów
Weapons of Mass Distraction
1997 Anna (gościnnie)
7.4
Pistolet
Gun
1997 Anna (gościnnie)
7.5 1997 Anna (gościnnie)
6.8
Kancelaria adwokacka
Practice, The
1997 Anna (gościnnie)
7.1
Miłość z marzeń
To Gillian on Her 37th Birthday
1996 Anna (gościnnie)
6.4
Dotyk anioła
Touched by an Angel
1994 Anna (gościnnie)
6.4
Dziewczyna gangstera
Mad Dog and Glory
1993 Anna (gościnnie)
7.2
Jennifer 8
Jennifer Eight
1992 Anna (gościnnie)
7.2 1992 Anna (gościnnie)
8.0
Edward Nożycoręki
Edward Scissorhands
1990 Anna (gościnnie)
7.6
Pan Frost
Mister Frost
1990 Anna (gościnnie)
6.7
Szalony Megs
Jacknife
1989 Anna (gościnnie)
6.7
Cwaniak
Street Smart
1987 Anna (gościnnie)
6.4 1986 Anna (gościnnie)
0.0

0 Anna (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Kathy Baker filmy Kathy Baker najlepsze filmy Kathy Baker zdjęcia Kathy Baker galeria Kathy Baker biografia Kathy Baker nominacje Kathy Baker nagrody i wyróżnienia Kathy Baker filmografia Kathy Baker aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.