Kathleen Beller
Data urodzenia: 1956-02-19
Miejsce urodzenia: Westchester, Nowy Jork, USA
Stan cywilny: dwukrotnie zamężna: 1. Michael Hoit (od 22.06.1980, rozwód); 2. Thomas Dolby (od 02.07.1988), 3 dzieci: Lilian, Talia i Graham

Biografia:
Kathy Beller mając 19 lat zadebiutowała w roli dziewczyny w 'Senza Mamma' w filmie Francisa Forda Coppoli "Ojciec chrzestny II"(1974). Wystąpiła w tytułowej roli telefilmu "Mary White"(1977), a także jako Angie Popchik w komedii Stanley'a Donena "Ale kino!"(1978). Za rolę Elizabeth (Buffy) Koenig w dramacie Jerome'a Hellmana "Obietnice w mroku"/Promises in the Dark/ (1979) zdobyła nominację do Złotego Globu. Stała się popularna dzięki roli ciągle nieszczęśliwej Kirby Alicii Anders Colby w serialu TV "Dynastia"(1982-1984). Prywatnie była przez jakiś czas związana z aktorem Michael'em Hoit'em.
7.8
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Brak zdjęć.

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
9.0 1987 Mary Caitlin Callahan
7.5 1986 Carla Gasparini (gościnnie)
6.9
Napisała: Morderstwo
Murder, She Wrote
1984 Mary Carver (gościnnie)
7.8 1981 Maureen O'Brian
6.6
Dynastia
Dynasty
1981 Kirby Alicia Anders Colby
6.0
Betsy
Betsy, The
1978 Betsy
9.6 1977 Dziewczyna w "Senza Mamma" (niewymieniony w czołówce)
10.0 1976 Ruth Schwartz (gościnnie)
10.0 1976 (gościnnie)
6.5 1975 (gościnnie)
8.6
Ojciec chrzestny II
Godfather: Part II, The
1974 Dziewczyna w
7.0 1973 Julie Enright (gościnnie)
6.6 1969 Sharon (gościnnie)
6.4 1968 Elena Mendoza (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Kathleen Beller filmy Kathleen Beller najlepsze filmy Kathleen Beller zdjęcia Kathleen Beller galeria Kathleen Beller biografia Kathleen Beller nominacje Kathleen Beller nagrody i wyróżnienia Kathleen Beller filmografia Kathleen Beller aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.