Kate Maberly
Data urodzenia: 1982-03-14
Miejsce urodzenia: Reigate, Anglia, Wielka Brytania

Biografia:
Kate Maberly urodziła się 14 marca 1982 roku w miasteczku Reigate, w hrabstwie Surrey w Południowej Anglii. Mając 8 lat, Kate, zainspirowana przykładem starszej siostry-aktorki (Polly Maberly), wystąpiła w kilku brytyjskich produkcjach telewizyjnych. Dopiero jednak nieoczekiwane zwycięstwo w castingu do głównej roli w "Tajemniczym Ogrodzie" Agnieszki Holland zaznaczyło jej debiut na srebrnym ekranie i przyniosło uznanie krytyków. Niedługo potem miała znaczące występy w filmach takich jak "The Langoliers", "Friendship's Field", "Podróże Guliwera" i "Mothertime". W dalszych latach studia muzyczne i nauka stanęły dla niej na pierwszym planie, więc role filmowe skurczyły się do pomniejszych występów. Ostatnim jej filmem przed ukończeniem studiów (jesienią 2004) był "Finding Neverland" ("Marzyciel").
8.4
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Brak zdjęć.

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2012 Margo Cutter
0.0 2011 Dani
8.5 2010 Jenny
7.7 2002 Wendy Darling
7.9
Morderstwa w Midsomer
Midsomer Murders
1997 Holly Reid (gościnnie)
7.5
Tajemniczy ogród
Secret Garden, The
1993 Mary Lennox
2.0 1990

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Kate Maberly filmy Kate Maberly najlepsze filmy Kate Maberly zdjęcia Kate Maberly galeria Kate Maberly biografia Kate Maberly nominacje Kate Maberly nagrody i wyróżnienia Kate Maberly filmografia Kate Maberly aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.