Katarzyna Zielińska
Data urodzenia: 1979-08-29
Miejsce urodzenia: Limanowa, Polska

Biografia:
Podczas studiów występowała na deskach krakowskich teatrów. Obecnie można ją zobaczyć w warszawskich teatrach m. in. Teatrze Kwadrat, Teatrze Syrena i Teatrze Rampa. Gościnnie gra w Teatrze Ludowym, występuje m.in. w spektaklach muzycznych i musicalach. Marta Kozłowska i Leopold Kozłowski zaprosili artystkę do udziału w spektaklu pieśni żydowskich, do nagrania solowych piosenek na płytę Leopold Kozłowski i przyjaciele. Kasia występuje też w telewizji. Brała udział w programach "Szansa na sukces", "Jaka to melodia?", "Europa da się lubić", "Załóż się", "Śpiewające fortepiany", "Rodzynki z migdałami", "Pytanie na śniadanie", "Imiennik". Ukazała się także w "Urodzinowym strzale w dychę" - kabaretu Ani Mru Mru z okazji jego 10-lecia, śpiewając piosenki z Katarzyną Jamróz.
6.2
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Brak zdjęć.

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
7.2 2012 Pielęgniarka Emilia Miedziejewska (gościnnie)
7.0 2012 Dziennikarka
6.3
Na tropie Marsupilami
Sur la piste du Marsupilami
2012 Petunia (polski dubbing)
8.4 2011 Lea Ossowska (gościnnie)
5.5 2011 Lea Ossowska (gościnnie)
4.8 2010 Lea Ossowska (gościnnie)
4.5 2009 Lea Ossowska (gościnnie)
5.6 2009 Lea Ossowska (gościnnie)
6.7 2008 Lea Ossowska (gościnnie)
5.6 2007 Lea Ossowska (gościnnie)
5.4 2006 Lea Ossowska (gościnnie)
6.5 2006 Lea Ossowska (gościnnie)
6.3
Team Galaxy ? kosmiczne przygody galaktycznej drużyny
Far Out Adventures of Team Galaxy, The
2006 Lea Ossowska (gościnnie)
6.7 2005 Lea Ossowska (gościnnie)
3.4 2005 Lea Ossowska (gościnnie)
3.5 2005 Lea Ossowska (gościnnie)
6.6 2005 Lea Ossowska (gościnnie)
5.7
Mistrzowie kaijudo
Duel Masters
2002 Lea Ossowska (gościnnie)
5.3 2001 Lea Ossowska (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Katarzyna Zielińska filmy Katarzyna Zielińska najlepsze filmy Katarzyna Zielińska zdjęcia Katarzyna Zielińska galeria Katarzyna Zielińska biografia Katarzyna Zielińska nominacje Katarzyna Zielińska nagrody i wyróżnienia Katarzyna Zielińska filmografia Katarzyna Zielińska aktor Katarzyna Zielińska scenarzysta
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.