Katarzyna Łaniewska
Data urodzenia: 1933-06-20
Miejsce urodzenia: Łódź, Polska
Stan cywilny: mąż Ignacy Gogolewski (rozwód), córka Agnieszka

Biografia:
Na razie brak danych na temat tej osoby.
7.1
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Brak zdjęć.

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
5.8 2002 Służąca Gajowca (gościnnie)
5.6 2001 Służąca Gajowca
6.6 1999 nauczycielka
7.0 1998 Sąsiadka (gościnnie)
6.4
W krainie władcy smoków
Spellbinder: Land of the Dragon Lord
1997 Elin
6.2 1994 (głos)
5.8 1993 Maliniakowa (gościnnie)
6.7
Nowe przygody Arsena Lupin
Nouveaux Exploits d'Arsene Lupin, Les
1993 Żona majordomusa
8.8
Świat królika Piotrusia i jego przyjaciół
World of Peter Rabbit and Friends, The
1992 (polski dubbing)
6.3 1991 Korebowa
7.9 1990 Pracownica w sierocińcu Korczaka
7.9 1990 Mazurkowa
7.2 1989 Solska, matka Kasi
7.4 1988 Solska, matka Kasi
6.5 1988 Robakowa
7.7
Kacze opowieści
DuckTales
1987 (polski dubbing)
7.1 1986
8.2 1982 Kierowniczka domu dziecka
8.2 1982 Hladiczka
4.5 1981 pani Kasia
5.7 1981 matka Małgosi
8.1
Smerfy
Smurfs
1981 Hogata / Piękna Hogata / Niania (polski dubbing)
7.8
Dom
1980 Żona Sochejki (gościnnie)
6.2 1976 Katarzyna Maliniakowa
7.4 1974 Maliniakowa
6.8 1972 Matka Grubego
6.3 1970
7.4 1968 Matka Andrzeja
7.0 1965 Matka chorego dziecka (nowela "Godzina drogi")
6.4 1964 Basia Giedrowska, żona Janusza
5.1 1960 Kelnerka
5.1 1960 Kelnerka
6.8 1956 Dziewczyna spod mostu Poniatowskiego(niewymieniony w czołówce)
5.1 1956 Bartoszkówna
6.7 1955 Basia
5.4 1953 Maryna

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Katarzyna Łaniewska filmy Katarzyna Łaniewska najlepsze filmy Katarzyna Łaniewska zdjęcia Katarzyna Łaniewska galeria Katarzyna Łaniewska biografia Katarzyna Łaniewska nominacje Katarzyna Łaniewska nagrody i wyróżnienia Katarzyna Łaniewska filmografia Katarzyna Łaniewska aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.