Kari Wuhrer
Data urodzenia: 1967-04-28
Miejsce urodzenia: Brookfield, Connecticut, USA
Stan cywilny: dwukrotnie zamężna: 1. Daniel Salin (1995 - 1999, rozwód); 2. James Scura (od 2003), syn Enzo (ur. 2004) i córka Evangeline Lotus (ur. 27.03.2006)

Biografia:
Jej matka, Karin była księgową,a ojciec, Andrew ex-policjantem pracującym jako sprzedawca samochodów. Gdy Kari miała 14 lat, miała swój zespół rockowy Freudian Slip. W 1983 matka zabrała ją do agencji Ford Talent na Manhattanie, i tak zaczęła się jej kariera modelki. W 1988 dostała się do MTV i pracowała jako VJ w programie "Remote Control". Studiowała w Royal Academy of Dramatic Arts w Londynie. Na ekranie debiutowała w dramacie obyczajowym "Fire with Fire " z 1986 r. Od tego czasu nakręciła już ponad 50 filmów, m.in : "Władcę zwierząt 2" [1991], "Obsesję" [1995][z Jackiem Nicholsonem], "Przeklętego" [1996], "Anakondę" [1997] i "Atak pająków" [2001]. Największą popularność przyniosła jej rola Maggie Beckett w serialu sci-fi "Sliders", którą grała w latach 1997-2000. W 1999 roku nagrała swój debiutancki album 'Shiny', promocyjnym singlem był "There's a Drug" . Kari ma trzy koty Gato, Monkey i Houdini; potrafi grać na gitarze i na flecie. W 2002 usunęła implanty z piersi.
8.5
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Brak zdjęć.

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
4.6 2011 Tiffany Langer (gościnnie)
8.0
Avengers: Potęga i moc
Avengers: Earth's Mightiest Heroes, The
2010 Tiffany Langer (gościnnie)
7.9 2008 Tiffany Langer (gościnnie)
8.0
Gwiezdne Wrota: Atlantyda
Stargate: Atlantis
2004 Tiffany Langer (gościnnie)
7.3 2002 Tiffany Langer (gościnnie)
7.5
CSI: Kryminalne zagadki Las Vegas
CSI: Crime Scene Investigation
2000 Tiffany Langer (gościnnie)
8.8 1998 Tiffany Langer (gościnnie)
6.4
Przeklęty
Thinner
1996 Tiffany Langer (gościnnie)
5.1
Zniknięcie Kevina Johnsona
Disappearance of Kevin Johnson, The
1996 Tiffany Langer (gościnnie)
7.7 1995 Tiffany Langer (gościnnie)
6.9
Szeryf
Marshal, The
1995 Tiffany Langer (gościnnie)
2.5 1993 Tiffany Langer (gościnnie)
6.1
Potwór z bagien
Swamp Thing
1990 Tiffany Langer (gościnnie)
7.3 1990 Tiffany Langer (gościnnie)
6.5
Świat według Bundych
Married... with Children
1987 Joanie (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Kari Wuhrer filmy Kari Wuhrer najlepsze filmy Kari Wuhrer zdjęcia Kari Wuhrer galeria Kari Wuhrer biografia Kari Wuhrer nominacje Kari Wuhrer nagrody i wyróżnienia Kari Wuhrer filmografia Kari Wuhrer aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.