Judge Reinhold
Data urodzenia: 1957-05-21
Miejsce urodzenia: Wilmington, Delaware, USA
Stan cywilny: dwukrotnie żonaty: 1. Carrie Frazier (od 01.11.1985, rozwód); 2. Amy Reinhold (od 08.01.2000)

Biografia:
Judge Reinhold ukończył Mary Washington College & North Carolina School . Początkowo występował w różnych małych teatrach, m.in. w Burt Reynolds' Dinner Theater in Jupiter. Pod koniec lat 70-tych zaczął pojawiać się w telewizji, aż wreszcie w 1980 r. zadebiutował na duzym ekranie. Pierwszą większą rolę zagrał w "Szarżach" [81].Harolda Ramisa Zwrócił na siebie uwagę, dzięki udziałowi w młodzieżowym przeboju Amy Heckerling "Beztroskie lata w Ridgemont High" [82]. Największą popularność zdobył w latch 80-vch dzięki komediowym występom w takich filmach jak: "Gremliny rozrabiają" [84],"Bezlitosni ludzie" [86], "Vice Versa" [88]. Zagrał też w trzech częściach "Gliniarza z Beverly Hills" [84; 87; 94], gdzie był ekranowym partnerem Eddie Murphy'ego. Próbował z powodzeniem sił w poważniejszym repertuarze. Wystąpił w komediodramacie Percy Aldena "Rozalka idzie na zakupy" [99]. Wcielił się w postać zradzanego męża w głośnym thrillerze erotycznym "Zandalee" [91] [którego był współproducentem]. W ostatnim okresie pojawia się głównie w drugorzędnych produkcjach telewizyjnych, bądź przeznaczonych na rynek Video.
8.1
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
6.0 2008 Alby Drake (gościnnie)
6.0 2008 Alby Drake (gościnnie)
8.5 2005 Alby Drake (gościnnie)
5.0 2003 Alby Drake (gościnnie)
7.5 2002 Alby Drake (gościnnie)
7.7 2000 Alby Drake (gościnnie)
0.0 1999 Alby Drake (gościnnie)
5.9
Dzieciaki do wzięcia
Family Plan
1998 Alby Drake (gościnnie)
6.5
Odpływając w dal
Floating Away
1998 Alby Drake (gościnnie)
5.6 1998 Alby Drake (gościnnie)
0.0 1995 Alby Drake (gościnnie)
7.2
Gliniarz z Beverly Hills III
Beverly Hills Cop III
1994 Alby Drake (gościnnie)
10.0 1994 Alby Drake (gościnnie)
0.0 1993 Alby Drake (gościnnie)
5.7
Ryzykowne związki
Ambassade en folie, L'
1992 Alby Drake (gościnnie)
7.0 1992 Alby Drake (gościnnie)
7.4 1990 Alby Drake (gościnnie)
3.2 1988 Alby Drake (gościnnie)
5.8
Akt wiary
Promised a Miracle
1988 Alby Drake (gościnnie)
10.0 1987 Alby Drake (gościnnie)
5.8
Nie do taktu
Off Beat
1986 Alby Drake (gościnnie)
7.5
Gliniarz z Beverly Hills
Beverly Hills Cop
1984 Alby Drake (gościnnie)
7.4
Bogowie dyscypliny
Lords of Discipline, The
1983 Alby Drake (gościnnie)
6.7
Szarże
Stripes
1981 Alby Drake (gościnnie)
7.3
Magnum
Magnum, P.I.
1980 Alby Drake (gościnnie)
6.1 1975 Alby Drake (gościnnie)
10.0 1960 Alby Drake (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Judge Reinhold filmy Judge Reinhold najlepsze filmy Judge Reinhold zdjęcia Judge Reinhold galeria Judge Reinhold biografia Judge Reinhold nominacje Judge Reinhold nagrody i wyróżnienia Judge Reinhold filmografia Judge Reinhold aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.