Josh Hamilton
Data urodzenia: 1969-06-09
Miejsce urodzenia: Nowy Jork, Nowy Jork, USA

Biografia:
Syn aktora i reżysera Dana Hamiltona, urodził się w Nowym Jorku 9 czerwca 1969 roku. Już mając trzy lata podpatrywał pracę swojego ojca podczas prób nad produkcją off-broadwayowską do popularnej muzyki religijnej Godspell. Mając 15 lat zadebiutował niewielką rolą Brada w udanym dramacie Michaela Apteda "Firstborn" [1984] . Uczęszczał na kierunek teatralny na Brown University i studiował z Williamem Esper przy Neighborhood Playhouse. Występował na scenie w przedstawieniach: "Women And Wallace" /Playwrights Horizons/, "As Bees In Honey Drown" /Drama Dept./, "The Cider House Rules", "The Waverly Gallery". Jest założycielem The Malaparte Theatre Company. W 1992 roku otrzymał nagrodę Emmy za rolę Chipa Fultona w telewizyjnym dramacie CBS "Abby, moja miłość" [1991]. Do ważniejszych filmów kinowych z jego udziałem należą: "Alive. Dramat w Andach" [1993] i "Tożsamość Bourne'a" [2002].
8.1
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2012 George (gościnnie)
0.0 2011 George (gościnnie)
6.6 2010 George (gościnnie)
6.9
Para na życie
Away We Go
2009 George (gościnnie)
0.0 2009 George (gościnnie)
6.5 2009 George (gościnnie)
8.0
Żona idealna
The Good Wife
2009 Sędzia Edward Serena (gościnnie)
7.8
Brygada ratunkowa
Third Watch
1999 George (gościnnie)
7.6
Seks w wielkim mieście
Sex and the City
1998 George (gościnnie)
6.8
Kancelaria adwokacka
Practice, The
1997 George (gościnnie)
7.4 1993 George (gościnnie)
8.0
Absolutnie fantastyczne
Absolutely Fabulous
1992 George (gościnnie)
7.3
Inna kobieta
Another Woman
1988 George (gościnnie)
8.1 1988 George (gościnnie)
7.3 1984 George (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Josh Hamilton filmy Josh Hamilton najlepsze filmy Josh Hamilton zdjęcia Josh Hamilton galeria Josh Hamilton biografia Josh Hamilton nominacje Josh Hamilton nagrody i wyróżnienia Josh Hamilton filmografia Josh Hamilton aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.