John M. Jackson
Data urodzenia: 1950-06-01
Miejsce urodzenia: Baton Rouge, Luizjana, USA
Stan cywilny: żona Jana Gale Hawkins (od 13.10.1979), 2 dzieci: syn Conor (ur. 07.05.1982) i córka Katherine

Biografia:
John M. Jackson urodził się 1 czerwca 1950 roku w Baton Rouge w Luizjanie, a wychował się w Fort Worth w stanie Teksas. W szkole średniej był zapalonym graczem futbolu amerykańskiego oraz baseballa. Po ukończeniu University of Texas w Austin, został nauczycielem historii i geografii na LBJ High School w Austin w Teksasie. Karierę aktorską rozpoczął w 1980 roku gdy udał się do Nowego Jorku, a potem do Hollywood.  Po raz pierwszy na ekranie pojawił się epizodycznej roli w dramacie telewizyjnym z 1981 roku "Morderstwo w Teksasie" w którym wcielił się w postać kelnera. Jest bardzo znanym i cenionym aktorem serialowym. Widzowie utożsamiają go z rolą admirała Chegwiddena z serialu "JAG - Wojskowe Biuro Śledcze" w którym grał  przez osiem sezonów. Wystąpił również takich filmach, jak: "Ludzie honoru" z Demi Moore, "Doskonały świat" z Clintem Eastwoodem oraz w "Nieuchwytnym" ze Stevenem Seagalem.   Od 1979 roku jest mężem Jany Gale Hawkins. Mają syna Conora, który gra zawodowo w baseball w drużynie Boston Red Sox. Mają także córkę Katherine.
8.0
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
7.7 2009 Rod Halstead (gościnnie)
7.1
Nieustraszony
Knight Rider
2008 Kevin Covington (gościnnie)
7.7
Kości
Bones
2005 Dyrektor FBI Sam Cullen (gościnnie)
7.5
Zaklinacz dusz
Ghost Whisperer
2005 Miles Jensen (gościnnie)
7.9
Chirurdzy
Grey's Anatomy
2005 Kevin Covington (gościnnie)
7.7
Bez śladu
Without a Trace
2002 Kevin Covington (gościnnie)
7.5
CSI: Kryminalne zagadki Las Vegas
CSI: Crime Scene Investigation
2000 Russell Huntley (gościnnie)
6.9
W cieniu przeszłości
Spitfire Grill, The
1996 Kevin Covington (gościnnie)
5.5 1995 Kevin Covington (gościnnie)
7.0 1995 Kevin Covington (gościnnie)
7.5
Ich pięcioro
Party of Five
1994 Kevin Covington (gościnnie)
8.0
Doskonały świat
Perfect World, A
1993 Kevin Covington (gościnnie)
7.7
Ludzie honoru
Few Good Men, A
1992 Kevin Covington (gościnnie)
5.2
Szansa dla karierowicza
Career Opportunities
1991 Kevin Covington (gościnnie)
7.5 1991 Kevin Covington (gościnnie)
7.8 1987 Kevin Covington (gościnnie)
7.4
Sid i Nancy
Sid and Nancy
1986 Kevin Covington (gościnnie)
7.5
Autostopowicz
Hitcher, The
1986 Kevin Covington (gościnnie)
7.5 1985 Kevin Covington (gościnnie)
0.0

0 Kevin Covington (gościnnie)
0.0

0 Kevin Covington (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

John M. Jackson filmy John M. Jackson najlepsze filmy John M. Jackson zdjęcia John M. Jackson galeria John M. Jackson biografia John M. Jackson nominacje John M. Jackson nagrody i wyróżnienia John M. Jackson filmografia John M. Jackson aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.