John Goodman
Data urodzenia: 1952-06-20
Miejsce urodzenia: St. Louis, Missouri, USA
Stan cywilny: żona Annabeth Hartzog (od 27.10.1989), córka Molly Evangeline (ur. 31.08.1990)

Biografia:
Aktor amerykański, długoletni odtwórca roli męża tytułowej Roseanne z komediowego serialu telewizyjnego, za który otrzymał cztery nominacje do Zlotego Globu. Sławę zyskał także dzięki występom w filmach braci Coen, m.in. w "Barton Fink" (1991), "Hudsucker Proxy" i "Bracie gdzie jesteś" (2000). Zaczynał w półamatorskiej produkcji "Lil Abneer". Następnie wyjechał do Nowego Jorku, gdzie wstąpił do szkoły teatralnej. W tym czasie pojawiał się w sztukach off-broadwayowskich. Wspólpracę z braćmi Coen rozpoczął w roku 1987. Za występ w ich "Big Lebowskim" (1998) otrzymał nominację do Golden Satelite Award. Wielkim komercyjnym sukcesem okazała się rola Freda Flinstone'a we "Flinstones" Briana Levanta.Specjalizuje się zarówno w kreacjach komediowych, jak i dramatycznych. Od początku lat 90-tych aktor prowadził program telewizyjny "Saturday Night Live".
8.2
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
7.3 2012 Meathook (głos) (gościnnie)
6.5 2012 Pan Prenderghast (głos)
7.3 2012 Meathook (głos) (gościnnie)
7.1
Dopóki piłka w grze
Trouble with the Curve
2012 Pete Klein
7.4 2012 John Chambers
7.4
Lot
Flight
2012
7.1
Dopóki piłka w grze
Trouble with the Curve
2012 Pete Klein
0.0 2011 Meathook (głos) (gościnnie)
0.0 2011 Meathook (głos) (gościnnie)
9.5 2011 Meathook (głos) (gościnnie)
6.1 2011 Meathook (głos) (gościnnie)
7.4
Strasznie głośno, niesamowicie blisko
Extremely Loud and Incredibly Close
2011 Meathook (głos) (gościnnie)
8.4 2010 Meathook (głos) (gościnnie)
8.4 2010 Meathook (głos) (gościnnie)
8.2 2010 Meathook (głos) (gościnnie)
7.0
Papieżyca Joanna
Päpstin, Die
2009 Meathook (głos) (gościnnie)
6.2
Wyznania zakupoholiczki
Confessions of a Shopaholic
2009 Meathook (głos) (gościnnie)
0.0 2009 Meathook (głos) (gościnnie)
7.8 2009 Meathook (głos) (gościnnie)
8.0
Układy
Damages
2007 Meathook (głos) (gościnnie)
8.0
Studio 60
Studio 60 on the Sunset Strip
2006 Meathook (głos) (gościnnie)
9.1
Nie bój się lwa
Father of the Pride
2004 Meathook (głos) (gościnnie)
6.6
Pępek świata
Center of the Universe
2004 Meathook (głos) (gościnnie)
7.0 2003 Meathook (głos) (gościnnie)
5.0 2001 Meathook (głos) (gościnnie)
6.1
O czym marzą faceci
One Night at McCool's
2001 Meathook (głos) (gościnnie)
7.2
Jak dwie krople wody
So Little Time
2001 Meathook (głos) (gościnnie)
7.5
Bracie, gdzie jesteś?
O Brother, Where Art Thou?
2000 Meathook (głos) (gościnnie)
0.0 2000 Meathook (głos) (gościnnie)
10.0 2000 Meathook (głos) (gościnnie)
8.0
Ed
2000 Meathook (głos) (gościnnie)
7.9
Posłaniec
Runner, The
1999 Meathook (głos) (gościnnie)
7.8
Nowe wcielenie
Now and Again
1999 Meathook (głos) (gościnnie)
7.8 1999 Święty Mikołaj, robot (gościnnie) (głos)
7.7
Big Lebowski
Big Lebowski, The
1998 Meathook (głos) (gościnnie)
6.4 1998 Meathook (głos) (gościnnie)
7.7
W sieci zła
Fallen
1998 Meathook (głos) (gościnnie)
6.8
Dusza człowiek
Soul Man
1997 Meathook (głos) (gościnnie)
7.0
Bobby kontra wapniaki
King of the Hill
1997 Meathook (głos) (gościnnie)
6.3
Gruszki na wierzbie
Pie in the Sky
1996 Meathook (głos) (gościnnie)
7.7 1996 Meathook (głos) (gościnnie)
7.4
Hudsucker Proxy
Hudsucker Proxy, The
1994 Meathook (głos) (gościnnie)
5.6
Przedstawienie
Matinee
1993 Meathook (głos) (gościnnie)
6.7
Babe
Babe, The
1992 Meathook (głos) (gościnnie)
8.3 1992 Meathook (głos) (gościnnie)
5.7
Król Ralph
King Ralph
1991 Meathook (głos) (gościnnie)
5.9
Arachnofobia
Arachnophobia
1990 Meathook (głos) (gościnnie)
6.7
Na zawsze
Always
1989 Meathook (głos) (gościnnie)
7.4
Morze miłości
Sea of Love
1989 Meathook (głos) (gościnnie)
8.0
Simpsonowie
The Simpsons
1989 Meathook (głos) (gościnnie)
4.5
Niewłaściwi faceci
Wrong Guys, The
1988 Meathook (głos) (gościnnie)
6.7
Włamywaczka
Burglar
1987 Meathook (głos) (gościnnie)
7.2
Słodkie marzenia
Sweet Dreams
1985 Meathook (głos) (gościnnie)
6.4 1985 Meathook (głos) (gościnnie)
7.5 1985 Meathook (głos) (gościnnie)
10.0 1977 Meathook (głos) (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

John Goodman filmy John Goodman najlepsze filmy John Goodman zdjęcia John Goodman galeria John Goodman biografia John Goodman nominacje John Goodman nagrody i wyróżnienia John Goodman filmografia John Goodman aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.