Joanna Żółkowska
Data urodzenia: 1950-03-06
Miejsce urodzenia: Siedlce, Polska
Stan cywilny: dwukrotnie zamężna: 1. Witold Holtz (rozwód), córka Paulina (ur. 23.02.1977); 2. Robert Gliński

Biografia:
W 1972 r. ukończyła studia na PWST w Warszawie. Należała do zespołu Starego Teatru w Krakowie (1972-74), od 1974 związana ze stołecznym Teatrem Powszechnym. Obecnie aktorka Teatru Narodowego w Warszawie. Siostra aktorki Jolanty Żółkowskiej, matka aktorki Pauliny Holtz.
6.7
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Brak zdjęć.

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
2.7 1999 Barbara, przybrana matka Alicji
7.1 1996 Barbara, przybrana matka Alicji
7.2 1995 Barbara, przybrana matka Alicji
6.2 1990 Marta, współpracownica Kellera
6.5 1989 Barbara, przybrana matka Alicji
8.0 1988 Barbara, przybrana matka Alicji
7.4 1981 Kobieta z psem
6.9 1975 Agnieszka Pawełczyk
6.3 1972 Aga

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Joanna Żółkowska filmy Joanna Żółkowska najlepsze filmy Joanna Żółkowska zdjęcia Joanna Żółkowska galeria Joanna Żółkowska biografia Joanna Żółkowska nominacje Joanna Żółkowska nagrody i wyróżnienia Joanna Żółkowska filmografia Joanna Żółkowska aktor Joanna Żółkowska scenarzysta
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.