Jim Metzler
Data urodzenia: 1951-06-23
Miejsce urodzenia: Oneonta, Nowy Jork, USA

Biografia:
Jim Metzler to aktor znany przede wszystkim ze szklanego ekranu. Urodził się 23 czerwca 1955 r. w Oneonta, w stanie Nowego Jorku. Jako nastolatek był uznanym graczem w baseball, a potem zajął się dziennikarstwem sportowym. Na dużym ekranie zadebiutował w komedii "Squeeze Play" (1980) Lloyda Kaufmana. Za rolę Masona McCormicka w dramacie rodzinnym Disney,owskim dramacie "Tex" (1982) Tima Huntera otrzymał nominację do Złotego Globu. Popularność wśród telewidzów zdobył rolą lekarza dr Andy'ego Fentona w serialu TV "Klinika w Teksasie"/Cutter to Houston/ (1983). Zagrał także w filmach kinowych, m.in. horrorze " 976-EVIL" (1989) Roberta Englunda, kryminale "Tajemnice Los Angeles" (1997) Curtisa Hansona, dramacie "What Matters Most" (2001) Jane Cusumano, thrillerze "Megiddo: Kod Omega 2" (2001) Paula J. Lombardi i Briana Trencharda-Smitha.
7.7
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2011 Ksiądz (gościnnie)
7.3 2009 Pastor (gościnnie)
8.3 2006 Agent specjalny Davis (gościnnie)
7.9
Chirurdzy
Grey's Anatomy
2005 Ksiądz (gościnnie)
7.3 2004 Dr Huff (gościnnie)
7.8
Poziom 9
Level 9
2000 Ksiądz (gościnnie)
8.0 2000 Ksiądz (gościnnie)
7.2
Sprawy rodzinne 2
Family Law
1999 Ksiądz (gościnnie)
7.6
Tajemnice Los Angeles
L.A. Confidential
1997 Ksiądz (gościnnie)
7.0 1996 Ksiądz (gościnnie)
7.7 1995 Ksiądz (gościnnie)
8.0 1995 Ksiądz (gościnnie)
7.0 1995 Ksiądz (gościnnie)
6.9
Szpital Dobrej Nadziei
Chicago Hope
1994 Ksiądz (gościnnie)
6.4
Dotyk anioła
Touched by an Angel
1994 Ksiądz (gościnnie)
7.0
Diagnoza morderstwo
Diagnosis Murder
1993 Ksiądz (gościnnie)
7.6 1993 Ksiądz (gościnnie)
7.6
Star Trek: Stacja kosmiczna
Star Trek: Deep Space Nine
1993 Ksiądz (gościnnie)
6.1
Jeden fałszywy ruch
One False Move
1992 Ksiądz (gościnnie)
9.0 1991 Ksiądz (gościnnie)
5.6
Na Skrzydłach Orłów
On Wings of Eagles
1986 Ksiądz (gościnnie)
7.7
Północ - Południe II
North and South, Book II
1986 Ksiądz (gościnnie)
7.7
Północ - Południe
North and South
1985 Ksiądz (gościnnie)
6.9
Napisała: Morderstwo
Murder, She Wrote
1984 Ksiądz (gościnnie)
10.0 1983 Ksiądz (gościnnie)
0.0

0 Ksiądz (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Jim Metzler filmy Jim Metzler najlepsze filmy Jim Metzler zdjęcia Jim Metzler galeria Jim Metzler biografia Jim Metzler nominacje Jim Metzler nagrody i wyróżnienia Jim Metzler filmografia Jim Metzler aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.