Jesse Eisenberg
Data urodzenia: 1983-10-05
Miejsce urodzenia: Nowy Jork, Nowy Jork, USA

Biografia:
Amerykański aktor żydowskiego pochodzenia wywodzący się  Nowego Jorku. Karierę zaczynał na Broadway'u w spektaklu "Summer and smoke" w 1996 r. W 1999 zaliczył debiut telewizyjny w serialu "Get Real". Prawdziwy rozgłos przyniósł mu dopiero rok 2009, gdzie zagrał w zbierającym dobre recenzje horrorze komediowym pt. "Zombieland" u boku min. Woody'ego Harrelson'a. Obecnie można go podziwiać w roli Marka Zuckerberga - założyciela Facebooka, w filmie "The Social Network".
7.7
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2014
0.0 2012 Eli
0.0 2012 Jesse Eisenberg
7.2 2012 Jack
7.0
Zakochani w Rzymie
To Rome With Love
2012 Jack
0.0 2011 Tex
7.8 2011 Nick
4.4 2010 Daniel
6.0 2010 Allen Ginsberg
7.3
The Social Network
Social Network, The
2010 Mark Zuckerberg
6.7 2009 James Brennan
6.2
Człowiek sukcesu
Solitary Man
2009 Daniel Cheston
5.0 2009 Mack
7.2
Luzik Guzik
Get Real
1999 Kenny Green

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Jesse Eisenberg filmy Jesse Eisenberg najlepsze filmy Jesse Eisenberg zdjęcia Jesse Eisenberg galeria Jesse Eisenberg biografia Jesse Eisenberg nominacje Jesse Eisenberg nagrody i wyróżnienia Jesse Eisenberg filmografia Jesse Eisenberg aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.