Jesse Borrego
Data urodzenia: 1962-08-01
Miejsce urodzenia: San Antonio, Teksas, USA
Stan cywilny: żona Valeria Hernandez, dziecko

Biografia:
Obiecujący aktor pochodzący z hiszpańskiej rodziny emigrantów. Urodził sie 1 sierpnia 1962 roku w San Antonio w Teksasie. Popularnośc zdobył w bardzo znanym serialu "Miami Vice". Występował w licznych rolach epizodycznych, czyli w takich serialach jak: "Świat według Bundych", "Siedmiu Wspaniałych", "24 Godziny", czy też "Dotyk Anioła". Prawdziwym kamieniem milowym w jego karierze była rola Cruza w bardzo dobrze przyjętym przez krytykę filmie "Więzy Krwi". W jego dorobku można też dostrzec też kilka innych interesujących ról w takich filmach jak np. "Lot Skazańców" z Malkovichem i Cagem, "Retrospekcja" z Belushi, czy też "Piekelny Rój".
8.0
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
6.5 2011 Felix Rodriguez (gościnnie)
5.6 2009 Felix Rodriguez (gościnnie)
0.0 2009 Felix Rodriguez (gościnnie)
8.3 2006 George King (gościnnie)
7.9
Misja: epidemia
Medical Investigation
2004 Felix Rodriguez (gościnnie)
7.3 2002 Nicolas Suero (gościnnie)
7.5
CSI: Kryminalne zagadki Las Vegas
CSI: Crime Scene Investigation
2000 Felix Rodriguez (gościnnie)
7.8
Potępieniec
Brimstone
1998 Felix Rodriguez (gościnnie)
7.3
Siedmiu wspaniałych
Magnificent Seven, The
1998 Felix Rodriguez (gościnnie)
7.2 1997 Felix Rodriguez (gościnnie)
6.4 1996 Felix Rodriguez (gościnnie)
6.4
Dotyk anioła
Touched by an Angel
1994 Felix Rodriguez (gościnnie)
6.0
Moje szalone życie
Mi vida loca
1993 Felix Rodriguez (gościnnie)
5.8 1988 Felix Rodriguez (gościnnie)
6.5
Świat według Bundych
Married... with Children
1987 Bruno (gościnnie)
9.0 1987 Felix Rodriguez (gościnnie)
8.3 1982 Felix Rodriguez (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Jesse Borrego filmy Jesse Borrego najlepsze filmy Jesse Borrego zdjęcia Jesse Borrego galeria Jesse Borrego biografia Jesse Borrego nominacje Jesse Borrego nagrody i wyróżnienia Jesse Borrego filmografia Jesse Borrego aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.