Jerzy Zelnik
Data urodzenia: 1945-09-14
Miejsce urodzenia: Kraków, Polska
Stan cywilny: dwukrotnie żonaty 1. Barbara Brylska; 2. Urszula, syn Mateusz (ur. 1981)

Biografia:
Polski aktor filmowy i teatralny, syn znanego reżysera radiowego Jana Zelnika.Jest absolwentem warszawskiej PWST. W latach 1968-70 występował w Teatrze Starym w Krakowie, następnie w Dramatycznym w Warszawie i Powszechnym w Łodzi. Obecnie gra w warszawskim Teatrze Powszechnym i Teatrze Studio. Na ekranie debiutował główną rolą w filmie "Faraon" J. Kawalerowicza (1966).
7.5
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2011 Marian Dawidzki, ojciec Adama (gościnnie)
7.7
Święty Augustyn
Sant'Agostino
2010 Marian Dawidzki, ojciec Adama (gościnnie)
7.6 2010 Marian Dawidzki, ojciec Adama (gościnnie)
6.5 2006 Marian Dawidzki, ojciec Adama (gościnnie)
6.7 2005 Marian Dawidzki, ojciec Adama (gościnnie)
5.7 2002 Marian Dawidzki, ojciec Adama (gościnnie)
4.7 2002 Marian Dawidzki, ojciec Adama (gościnnie)
6.8 1998 Marian Dawidzki, ojciec Adama (gościnnie)
6.7 1996 Marian Dawidzki, ojciec Adama (gościnnie)
10.0 1996 Marian Dawidzki, ojciec Adama (gościnnie)
6.3 1995 Marian Dawidzki, ojciec Adama (gościnnie)
6.5 1995 Marian Dawidzki, ojciec Adama (gościnnie)
7.3 1994 Marian Dawidzki, ojciec Adama (gościnnie)
3.9 1994 Marian Dawidzki, ojciec Adama (gościnnie)
5.1 1993 Marian Dawidzki, ojciec Adama (gościnnie)
6.0 1990 Marian Dawidzki, ojciec Adama (gościnnie)
7.7
Muminki
Moomins
1990 Marian Dawidzki, ojciec Adama (gościnnie)
7.4 1989 Marian Dawidzki, ojciec Adama (gościnnie)
6.7 1987 Marian Dawidzki, ojciec Adama (gościnnie)
7.5 1985 Marian Dawidzki, ojciec Adama (gościnnie)
6.5 1985 Marian Dawidzki, ojciec Adama (gościnnie)
6.6 1984 Marian Dawidzki, ojciec Adama (gościnnie)
5.9 1983 Marian Dawidzki, ojciec Adama (gościnnie)
6.9 1980 Marian Dawidzki, ojciec Adama (gościnnie)
6.4 1979 Marian Dawidzki, ojciec Adama (gościnnie)
6.4 1979 Marian Dawidzki, ojciec Adama (gościnnie)
5.7 1978 Marian Dawidzki, ojciec Adama (gościnnie)
4.6
Żołnierze wolności
Soldaty svobody
1977 Marian Dawidzki, ojciec Adama (gościnnie)
6.8 1977 Marian Dawidzki, ojciec Adama (gościnnie)
7.3 1975 Marian Dawidzki, ojciec Adama (gościnnie)
7.7 1974 Marian Dawidzki, ojciec Adama (gościnnie)
6.9 1972 Marian Dawidzki, ojciec Adama (gościnnie)
6.1 1972 Marian Dawidzki, ojciec Adama (gościnnie)
6.2 1970 Marian Dawidzki, ojciec Adama (gościnnie)
7.3 1966 Marian Dawidzki, ojciec Adama (gościnnie)
7.3 1963 Marian Dawidzki, ojciec Adama (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Jerzy Zelnik filmy Jerzy Zelnik najlepsze filmy Jerzy Zelnik zdjęcia Jerzy Zelnik galeria Jerzy Zelnik biografia Jerzy Zelnik nominacje Jerzy Zelnik nagrody i wyróżnienia Jerzy Zelnik filmografia Jerzy Zelnik aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.