Jerzy Kryszak
Data urodzenia: 1950-04-24
Miejsce urodzenia: Kalisz, Polska

Biografia:
Aktor teatrów: Słowackiego w Krakowie (1974-1978), Ateneum w Warszawie (1978-1993). W latach 90-tych odszedł od filmu i teatru. Stał się artystą kabaretowym
8.4
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Brak zdjęć.

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Wyreżyserował następujące filmy

Ocena Tytuł

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
5.8 2010 Ignacy Paderewski
4.7 2009 Ignacy Paderewski
10.0 2008 Ignacy Paderewski
2.0 2007 Ignacy Paderewski
7.4
Ratatuj
Ratatouille
2007 Ignacy Paderewski
6.9 2004 Ignacy Paderewski
5.8 2003 Ignacy Paderewski
7.2 2002 Ignacy Paderewski
7.4
Alladyn
Aladdin
1994 Ignacy Paderewski
6.5 1991 Ignacy Paderewski
8.1 1991 Ignacy Paderewski
7.6
Kapitan Conrad
Joseph Conrad
1991 Ignacy Paderewski
6.0 1990 Ignacy Paderewski
7.7 1989 Ignacy Paderewski
5.3 1988 Ignacy Paderewski
7.8 1988 Ignacy Paderewski
7.6 1988 Ignacy Paderewski
6.3 1987 Ignacy Paderewski
7.1 1986 Ignacy Paderewski
5.0 1985 Ignacy Paderewski
8.3 1983 Doktor Zdzisław Kołek
6.2 1982 Ignacy Paderewski
8.2 1982 Ignacy Paderewski
5.7 1981 Ignacy Paderewski
6.4 1979 Ignacy Paderewski
6.2 1978 Ignacy Paderewski
8.0 1977 Ignacy Paderewski
6.2 1976 Ignacy Paderewski

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Jerzy Kryszak filmy Jerzy Kryszak najlepsze filmy Jerzy Kryszak zdjęcia Jerzy Kryszak galeria Jerzy Kryszak biografia Jerzy Kryszak nominacje Jerzy Kryszak nagrody i wyróżnienia Jerzy Kryszak filmografia Jerzy Kryszak aktor Jerzy Kryszak reżyser
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.