Jerry Hall
Data urodzenia: 1956-07-02
Miejsce urodzenia: Gonzalez, Teksas, USA
Stan cywilny: mąż Mick Jagger (21.11.1990 - 13.08.1999, anulowano), 4 dzieci: Elizabeth (ur. 02.03.1984), James Leroy Augustin (ur. 1986), Georgia May Ayeesha (ur. 1993), Gabriel Luke Beauregard (ur. 08.12.1997)

Biografia:
Amerykańska modelka i aktorka. Była żona Micka Jaggera i matka czwórki jego dzieci. Stała się sławna w latach siedemdziesiątych dzięki romansowi z Bryan'em Ferry. Zagrała dużo ról teatralnych m.in. w "Absolwencie". Ma też na swoim koncie kilka występów na ekranie. Jednak jak dotąd nie udało się jej odnieść większego sukcesu.
6.7
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2011 Terry Cherry (gościnnie)
10.0 1998 Terry Cherry (gościnnie)
6.8
Ja się zastrzelę
Just Shoot Me!
1997 Terry Cherry (gościnnie)
8.1 1996 Terry Cherry (gościnnie)
5.5
Wampir w Brooklynie
Vampire in Brooklyn
1995 Terry Cherry (gościnnie)
8.2
Detektywi
Detectives, The
1993 Terry Cherry (gościnnie)
6.4 1992 Terry Cherry (gościnnie)
7.3 1989 Terry Cherry (gościnnie)
6.5
Świat według Bundych
Married... with Children
1987 Terry Cherry (gościnnie)
7.9 1987 Terry Cherry (gościnnie)
6.0 1985 Terry Cherry (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Jerry Hall filmy Jerry Hall najlepsze filmy Jerry Hall zdjęcia Jerry Hall galeria Jerry Hall biografia Jerry Hall nominacje Jerry Hall nagrody i wyróżnienia Jerry Hall filmografia Jerry Hall aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.