Jenna Elfman
Data urodzenia: 1971-09-30
Miejsce urodzenia: Los Angeles, Kalifornia, USA
Stan cywilny: mąż Bodhi Elfman (od 18.02.1995), 2 synów: Story Elias (ur. 23.07.2007) i Easton Quinn Monroe (ur. 02.03.2010)

Biografia:
Jenna Elfman urodziła się w Los Angeles. Studiowała na The Beverly Hills Playhouse pod kierunkiem sławnego nauczyciela aktorstwa, Miltonem Katselas. Po skończeniu szkoły zaczęła się pojawiać w programach telewizyjnych. Zagrała kilka niedużych ról w serialach. W 1997 pojawiła się w serialu "Dharma & Greg". Zagrała tam tytułową bohaterkę. Rola ta przyniosła jej ogromną popularność i szereg nagród, m.in. Złotego Globu. Od 1995 rou jest żoną aktora, Bodhi Elfmana.
8.1
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
8.2 2011 Jill (gościnnie)
8.3 2011 Jill (gościnnie)
5.3
Sześć żon i jeden pogrzeb
Six Wives of Henry Lefay, The
2009 Frankie (gościnnie)
7.2
Przypadek zgodny z planem
Accidentally on Purpose
2009 Frankie (gościnnie)
6.1
Alex
Courting Alex
2006 Frankie (gościnnie)
7.8
Bracia i siostry
Brothers & Sisters
2006 Frankie (gościnnie)
7.5
Dwóch i pół
Two and a Half Men
2003 Frankie (gościnnie)
6.9
Zabijanie na śniadanie
Grosse Pointe Blank
1997 Frankie (gościnnie)
6.6
Dharma i Greg
Dharma & Greg
1997 Frankie (gościnnie)
5.8 1996 Frankie (gościnnie)
0.0 1995 Frankie (gościnnie)
6.9
Na celowniku
Pointman
1995 Frankie (gościnnie)
8.6
Morderstwo
Murder One
1995 Frankie (gościnnie)
8.0 1995 Frankie (gościnnie)
8.0 1995 Frankie (gościnnie)
7.6 1993 Frankie (gościnnie)
8.6 1992 Frankie (gościnnie)
8.3 1992 Frankie (gościnnie)
6.4 1983 Frankie (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Jenna Elfman filmy Jenna Elfman najlepsze filmy Jenna Elfman zdjęcia Jenna Elfman galeria Jenna Elfman biografia Jenna Elfman nominacje Jenna Elfman nagrody i wyróżnienia Jenna Elfman filmografia Jenna Elfman aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.