Jason Dohring
Data urodzenia: 1982-03-30
Miejsce urodzenia: Toledo, Ohio, USA
Stan cywilny: żona Lauren Kutner (od 31.07.2004)

Biografia:
Jason William Dohring urodził się 30 marca 1982 roku w Ohio. Posiada czwórkę "unikalnego" rodzeństwa. Jego dwaj młodsi bracia(Robert, Jonathan) to para bliźniaków, a dwie młodsze siostry(Kelsey i Kirsten) to bliźniaczki. Jak wielu innych aktorów, Jason rozpoczął swoją karierę od występów w reklamach, które z czasem zamienił na rólki w serialach. Pojawił się m.in. w "JAG" "Roswell" "Boston Public" "The Division" i w "Cold Case". Oprócz tego wystąpił w paru filmach przeznaczonych do telewizji, np. "Black Cadillac". Największą popularność przyniosła mu rola w serialu "Veronica Mars", gdzie wcielił się w rolę Logana Echollsa. Ostatnio Jason podbił serca rzeszy fanów serialu "Pod osłoną nocy", w którym zagrał eleganckiego i szelmowskiego wampira - Josefa Konstantina. Prywatnie Jason jest wielkim fanem snowboardingu, nart wodnych, golfa i boksu.
8.6
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
7.2 2011 Chronos (gościnnie)
0.0 2009 Chronos (gościnnie)
0.0 2009 Chronos (gościnnie)
7.1
Melanż z muchą
Party Down
2009 Chronos (gościnnie)
7.8
Magia kłamstwa
Lie to Me
2009 Martin Walker (gościnnie)
7.9
Pod osłoną nocy
Moonlight
2007 Josef Kostan
8.2
Nie z tego świata
Supernatural
2005 Chronos (gościnnie)
8.0
Dowody zbrodni
Cold Case
2003 Chronos (gościnnie)
7.6 2000 Chronos (gościnnie)
7.5
CSI: Kryminalne zagadki Las Vegas
CSI: Crime Scene Investigation
2000 Danny Nagano (gościnnie)
9.1 1999 Chronos (gościnnie)
7.4
100 dobrych uczynków
100 Deeds for Eddie McDowd
1999 Chronos (gościnnie)
6.9
Potyczki Amy
Judging Amy
1999 Chronos (gościnnie)
6.9
Dzień zagłady
Deep Impact
1998 Chronos (gościnnie)
9.2 1996 Chronos (gościnnie)
7.0 1995 Chronos (gościnnie)
7.2 1992 Chronos (gościnnie)
5.7 1989 Chronos (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Jason Dohring filmy Jason Dohring najlepsze filmy Jason Dohring zdjęcia Jason Dohring galeria Jason Dohring biografia Jason Dohring nominacje Jason Dohring nagrody i wyróżnienia Jason Dohring filmografia Jason Dohring aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.