Jane Alexander
Data urodzenia: 1973-12-28
Miejsce urodzenia: Watford, Anglia, Wielka Brytania

Biografia:
Urodziła się 28 grudnia 1973 roku w Watford w Wielkiej Brytanii. Jej matka jest Chorwatką, ojciec Anglikiem. Należy do grona najsłynniejszych modelek. Przygodę z wybiegiem rozpoczęła w wieku 17 lat. Jej posągowa figura, 180 cm wzrostu i bardzo oryginalna uroda otworzyły drzwi do największych wybiegów na świecie. Jako modelka pracowała m.in. w Japonii, USA, Włoszech czy Francji. Sesje fotograficzne z jej udziałem pojawiały się w "Marie Claire", "Vogue" oraz "Elle". Po siedmiu latach zrezygnowała z modelingu. Jak sama stwierdziła praca ta była zbyt wyczerpująca i okupiona nieustannie prowadzoną dietą. Na szklanym ekranie pojawiła się po raz pierwszy w 1993 roku. Na początku grała role epizodyczne. W 2003 roku otrzymała propozycję jednej z głównych ról we włoskim serialu kostiumowym - "Elisa z Rivombrosy". Z początku nie była przekonana do projektu. Zdawała sobie całkowicie sprawę, że nie jest aktorką i bała się odpowiedzialności, jaka zostanie na nią nałożona. Do Lucrezii Van Necker przekonały ją jednak kostiumy, jakie na planie miała nosić jej bohaterka. Serial okazał się przełomem w karierze aktorskiej i życiu prywatnym. Po sukcesie "Elisy z Rivombrosy" Jane została zasypana nowymi propozycjami, a na planie poznała swojego narzeczonego i prawdopodobnie przyszłego męża - Christiana Schiozzi, z którym ma syna - Damiana.
7.5
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Brak zdjęć.

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Wyreżyserował następujące filmy

Ocena Tytuł
7.8
Nowe wcielenie (1999)
Now and Again

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2011 Sędzia Suzanne Morris (gościnnie)
6.3
Dom snów
Dream House
2011 Sędzia Suzanne Morris (gościnnie)
5.8
Nienarodzony
Unborn, The
2009 Sędzia Suzanne Morris (gościnnie)
8.0
Żona idealna
The Good Wife
2009 Sędzia Suzanne Morris (gościnnie)
0.0 2008 Sędzia Suzanne Morris (gościnnie)
0.0 2008 Sędzia Suzanne Morris (gościnnie)
7.5
Powiedz, że mnie kochasz
Tell Me You Love Me
2007 Sędzia Suzanne Morris (gościnnie)
8.6 2007 Sędzia Suzanne Morris (gościnnie)
8.1
Czarna strzała
Freccia nera, La
2006 Sędzia Suzanne Morris (gościnnie)
0.0 2005 Sędzia Suzanne Morris (gościnnie)
8.2
Elisa z Rivombrosy 2
Elisa di Rivombrosa 2
2005 Sędzia Suzanne Morris (gościnnie)
8.1
Elisa z Rivombrosy
Elisa di Rivombrosa
2003 Sędzia Suzanne Morris (gościnnie)
7.7
Wbrew regułom
Cider House Rules, The
1999 Sędzia Suzanne Morris (gościnnie)
7.3
Prawo i bezprawie
Law & Order: Special Victims Unit
1999 Sędzia Suzanne Morris (gościnnie)
7.9
Chwała
Glory
1989 Sędzia Suzanne Morris (gościnnie)
6.4
Jeniec wojenny
In Love and War
1987 Sędzia Suzanne Morris (gościnnie)
6.6
Gorący towar
City Heat
1984 Sędzia Suzanne Morris (gościnnie)
7.6 1980 Sędzia Suzanne Morris (gościnnie)
7.7
Sprawa Kramerów
Kramer vs. Kramer
1979 Sędzia Suzanne Morris (gościnnie)
6.0
Betsy
Betsy, The
1978 Sędzia Suzanne Morris (gościnnie)
6.9 1968 Sędzia Suzanne Morris (gościnnie)
8.3 1967 Sędzia Suzanne Morris (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Jane Alexander filmy Jane Alexander najlepsze filmy Jane Alexander zdjęcia Jane Alexander galeria Jane Alexander biografia Jane Alexander nominacje Jane Alexander nagrody i wyróżnienia Jane Alexander filmografia Jane Alexander aktor Jane Alexander reżyser
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.