Jan Frycz
Data urodzenia: 1954-05-15
Miejsce urodzenia: Kraków, Polska
Stan cywilny: dwukrotnie żonaty: 1. Grażyna Laszczyk-Frycz, 2. Małgorzata Frycz; 4 dzieci: córki Gabriela (ur. 15.10.1977), Olga (ur. 10.06.1986), synowie Antoni, Michał

Biografia:
Ceniony aktor filmowy i teatralny. W 1978 roku został absolwentem PWST w Krakowie. W tym samym roku, jeszcze jako student, zadebiutował na scenie teatralnej rolą Edmunda w "Damach i huzarach" A. Fredry. Na ekranie zadebiutował w 1976 roku w filmie "Na srebrnym globie". Za swoje kreacje teatralne został kilkakrotnie nagrodzony, m.in. w 1986 roku nagrodą Przewodniczącego Komitetu d/s PRiTV za osiągnięcia w Teatrze TV. Był aktorem teatrów: Słowackiego w Krakowie (1978-80), Narodowego (1982-83), Polskiego w Warszawie (1983-84), Słowackiego w Krakowie (1984-89). Od 1989 r. jest aktorem Starego Teatru w Krakowie.
8.3
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
4.6 2012
4.7 2012 Jan Michalski
0.0 2011 Żarło (polski dubbing)
4.9 2011 Żarło (polski dubbing)
0.0 2011 Żarło (polski dubbing)
5.5 2011 Żarło (polski dubbing)
7.6 2010 Żarło (polski dubbing)
4.1 2010 Żarło (polski dubbing)
6.5 2010 Żarło (polski dubbing)
8.1 2008 Kazimierz Korytowski "Zawisza", były mąż Heleny, ojciec Wandy
7.9 2007 Żarło (polski dubbing)
6.8 2007 Żarło (polski dubbing)
6.7 2005 Żarło (polski dubbing)
6.2 2004 Żarło (polski dubbing)
7.9 2004 Żarło (polski dubbing)
6.6 2003 Żarło (polski dubbing)
6.7 2003 Żarło (polski dubbing)
7.1
Gdzie jest Nemo?
Finding Nemo
2003 Żarło (polski dubbing)
7.2 2001 Żarło (polski dubbing)
6.8 2000 Żarło (polski dubbing)
5.9 2000 Żarło (polski dubbing)
6.5 1999 Żarło (polski dubbing)
6.1 1997 Żarło (polski dubbing)
6.9 1997 Żarło (polski dubbing)
6.0 1996 Żarło (polski dubbing)
6.2 1996 Żarło (polski dubbing)
6.8 1996 Żarło (polski dubbing)
6.8 1995 Żarło (polski dubbing)
6.0 1995 Żarło (polski dubbing)
6.6 1992 Żarło (polski dubbing)
7.0 1991 Żarło (polski dubbing)
7.8 1988 Żarło (polski dubbing)
6.9 1987 Żarło (polski dubbing)
8.5 1985 Żarło (polski dubbing)
7.8 1983 Żarło (polski dubbing)
8.0 1983 Żarło (polski dubbing)
7.6 1982 Żarło (polski dubbing)
7.6 1982 Żarło (polski dubbing)
7.5 1978 Żarło (polski dubbing)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Jan Frycz filmy Jan Frycz najlepsze filmy Jan Frycz zdjęcia Jan Frycz galeria Jan Frycz biografia Jan Frycz nominacje Jan Frycz nagrody i wyróżnienia Jan Frycz filmografia Jan Frycz aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.