James Brown
Data urodzenia: 1933-05-03
Miejsce urodzenia: 2006-12-25
Stan cywilny: Barnwell, Karolina Południowa, USA

Biografia:
Twórca i król muzyki funk. Autor wielu wspaniałych przebojów takich jak "I Feel Good", "Sex machine". Jako aktor wystąpił w "Blues Brothers".
8.8
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Wyreżyserował następujące filmy

Ocena Tytuł

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
6.4 1998 (głos) (on sam) (gościnnie)
8.8 1997 (głos) (on sam) (gościnnie)
7.0
Bobby kontra wapniaki
King of the Hill
1997 (głos) (on sam) (gościnnie)
10.0 1995 (głos) (on sam) (gościnnie)
8.4
Ulice Nowego Jorku
New York Undercover
1994 (głos) (on sam) (gościnnie)
8.3 1992 (głos) (on sam) (gościnnie)
8.0
Simpsonowie
The Simpsons
1989 (głos) (on sam) (gościnnie)
6.5
Świat według Bundych
Married... with Children
1987 (gościnnie) (on sam)
6.9
Napisała: Morderstwo
Murder, She Wrote
1984 (głos) (on sam) (gościnnie)
6.4 1983 (głos) (on sam) (gościnnie)
7.6
Blues Brothers
Blues Brothers, The
1980 (głos) (on sam) (gościnnie)
5.7 1978 (głos) (on sam) (gościnnie)
9.5 1975 (głos) (on sam) (gościnnie)
7.2
Starsky i Hutch
Starsky & Hutch
1975 (głos) (on sam) (gościnnie)
9.0 1965 (głos) (on sam) (gościnnie)
8.4 1965 (głos) (on sam) (gościnnie)
7.8 1964 (głos) (on sam) (gościnnie)
6.2 1962 (głos) (on sam) (gościnnie)
8.5
Spotkanie z Alfredem Hitchcockiem
Alfred Hitchcock Hour, The
1962 (głos) (on sam) (gościnnie)
6.6 1960 (głos) (on sam) (gościnnie)
7.4 1959 (głos) (on sam) (gościnnie)
7.4 1955 (głos) (on sam) (gościnnie)
8.7 1954 (głos) (on sam) (gościnnie)
8.6
Przygody Rin Tin Tina
Adventures of Rin Tin Tin, The
1954 (głos) (on sam) (gościnnie)
8.0 1952 (głos) (on sam) (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

James Brown filmy James Brown najlepsze filmy James Brown zdjęcia James Brown galeria James Brown biografia James Brown nominacje James Brown nagrody i wyróżnienia James Brown filmografia James Brown aktor James Brown reżyser James Brown scenarzysta
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.