Isaiah Washington
Data urodzenia: 1963-08-03
Miejsce urodzenia: Houston, Teksas, USA
Stan cywilny: żona Jenisa Marie Washington (od 14.02.1999), 3 dzieci: Isaiah, Tyme i Iman

Biografia:
Zanim Isaiah Washington rozpoczął studia aktorskie w waszyngtońskim DC's Howard University, spedził 4 lata w jednostkach powietrzynych armii amerykańskiej. Podczas nauki w Howard, otrzymał rolę w sztuce Spell #7 i po tym przeprowadził się do Nowego Jorku, by mógł dalej rozwijać karierę. Tam zagrał w ogromnej ilości sztuk teatralnych. Dzięki swej pasji do teatru, Washington stał się jednym z założycieli City Kids Repertory, grupy teatralnej odwiedzającej licea i domy kultury Noewgo Jorku. Washington stał się sławny w środowisku filmowym dzięki mocnym kryminałom i komediom. Zagrał, aż w 4 filmach Spike'a Lee, wszystkie 4 role wzbudziły uznanie wśród krytyków. Za rolę w "Czarnej komedii" ("Dancing in September") otrzymał nominację do NAACP Image Award dla Najlepszego Aktora. Washington na stałe związał się z Los Angeles. Mieszka tam z żoną i dwoma synami.
8.2
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
7.7 2011 Dr Preston Burke
0.0 2010 Dr Preston Burke
7.5
Detoks
Cleaner, The
2008 Dr Preston Burke
6.8 2007 Dr Preston Burke
7.9
Chirurdzy
Grey's Anatomy
2005 Dr Preston Burke
6.1
Życie kobiety niemoralnej
This Girl's Life
2003 Dr Preston Burke
6.9
Mroczna dzielnica
Exit Wounds
2001 Dr Preston Burke
7.0
Romeo musi umrzeć
Romeo Must Die
2000 Dr Preston Burke
8.3 2000 Dr Preston Burke
7.3
Prawdziwa zbrodnia
True Crime
1999 Dr Preston Burke
6.4
Co z oczu, to z serca
Out of Sight
1998 Dr Preston Burke
7.5 1997 Dr Preston Burke
7.1
Autobus
Get on the Bus
1996 Dr Preston Burke
7.8
Ślepy zaułek
Clockers
1995 Dr Preston Burke
8.0 1995 Dr Preston Burke
7.7
Martwi prezydenci
Dead Presidents
1995 Dr Preston Burke
7.8 1994 Dr Preston Burke
8.4
Ulice Nowego Jorku
New York Undercover
1994 Dr Preston Burke
6.4
Dotyk anioła
Touched by an Angel
1994 Dr Preston Burke
7.6 1993 Dr Preston Burke
8.3 1992 Dr Preston Burke
0.0

0 Dr Preston Burke

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Isaiah Washington filmy Isaiah Washington najlepsze filmy Isaiah Washington zdjęcia Isaiah Washington galeria Isaiah Washington biografia Isaiah Washington nominacje Isaiah Washington nagrody i wyróżnienia Isaiah Washington filmografia Isaiah Washington aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.