Harve Presnell
Data urodzenia: 1933-09-14
Miejsce urodzenia: 2009-06-30
Stan cywilny: Modesto, Kalifornia, USA

Biografia:
Po udziale w komedii muzycznej "The Unsinkable Molly Brown" (1964), w 1965 roku zagrał w westernie "The Glory Guys" i otrzymał nagrodę Złotego Globu. W latach 80. świecił triumfy na scenach Broadwayu, występując w musicalu "Annie". Na ekrany wrócił dopiero w 1995 roku, gdy zaproponowani mu zagranie doktora Sama Lane'a w odcinku serialu "Przygody Supermana". Dwa lata później otrzymał rolę pana Parkera w serialu "Kameleon" (1998-2000).
6.8
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
4.0 2007 Zach Ellinghouse (gościnnie)
7.8 2003 Zach Ellinghouse (gościnnie)
8.0
Dowody zbrodni
Cold Case
2003 Zach Ellinghouse (gościnnie)
7.5 2002 Zach Ellinghouse (gościnnie)
2.0 2001 Zach Ellinghouse (gościnnie)
6.9
Jackie, Ethel & Joan: Kobiety Kennedych
Jackie, Ethel & Joan: The Women of Camelot
2001 Zach Ellinghouse (gościnnie)
7.4
Nazywał się Bagger Vance
Legend of Bagger Vance, The
2000 Zach Ellinghouse (gościnnie)
6.6
Życie przede wszystkim
Strong Medicine
2000 Zach Ellinghouse (gościnnie)
6.0 1999 Zach Ellinghouse (gościnnie)
7.8 1998 Zach Ellinghouse (gościnnie)
7.3
Oni, ona i pizzeria
Two Guys, a Girl and a Pizza Place
1998 Zach Ellinghouse (gościnnie)
7.3
Jezioro marzeń
Dawson's Creek
1998 Zach Ellinghouse (gościnnie)
7.3
Czarodziejki
Charmed
1998 Zach Ellinghouse (gościnnie)
7.4
Bez twarzy
Face/Off
1997 Zach Ellinghouse (gościnnie)
6.1 1997 Zach Ellinghouse (gościnnie)
7.9
Gracze
Players
1997 Zach Ellinghouse (gościnnie)
4.0 1997 Zach Ellinghouse (gościnnie)
6.8
Kancelaria adwokacka
Practice, The
1997 Zach Ellinghouse (gościnnie)
5.8
Pięć ton i on
Larger Than Life
1996 Zach Ellinghouse (gościnnie)
7.0 1996 Zach Ellinghouse (gościnnie)
7.7
Kameleon
Pretender, The
1996 Zach Ellinghouse (gościnnie)
6.1
Klient
Client, The
1995 Zach Ellinghouse (gościnnie)
8.1
Po tamtej stronie
Outer Limits, The
1995 Zach Ellinghouse (gościnnie)
7.6 1995 Zach Ellinghouse (gościnnie)
7.4
Klient
Client, The
1994 Zach Ellinghouse (gościnnie)
8.6 1994 Zach Ellinghouse (gościnnie)
6.8 1993 Zach Ellinghouse (gościnnie)
6.9
Nowe przygody Supermana
Lois & Clark: The New Adventures of Superman
1993 Zach Ellinghouse (gościnnie)
8.1 1985 Zach Ellinghouse (gościnnie)
8.4 1975 Zach Ellinghouse (gościnnie)
7.4
Pomaluj swój wóz
Paint Your Wagon
1969 Zach Ellinghouse (gościnnie)
8.3
Alfred Hitchcock Przedstawia
Alfred Hitchcock Presents
1955 Zach Ellinghouse (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Harve Presnell filmy Harve Presnell najlepsze filmy Harve Presnell zdjęcia Harve Presnell galeria Harve Presnell biografia Harve Presnell nominacje Harve Presnell nagrody i wyróżnienia Harve Presnell filmografia Harve Presnell aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.