Gregg Henry
Data urodzenia: 1952-05-06
Miejsce urodzenia: Lakewood, Kolorado, USA
Stan cywilny: żona Lisa James

Biografia:
Miał 22 lata, kiedy zwrócił na siebie uwagę występem w słynnym mini serialu TV "Pogoda dla bogaczy"(1976-77) w reżyserii Lou Antonio jako Wesley Jordache, syn Rudy'ego (zagrał go wówczas Peter Strauss). Wsławił się rolą okrutnego przestępcy Sama w trillerze Briana De Palmy "Świadek mimo woli"(1984), a wystąpił jeszcze w trzech innych filmach tego wybitnego reżysera -"Człowiek z blizną"( 1983), "Mój brat Kain"(1992) i "Femme Fatale"(2002). Związany od dawna ze sceną, nie zaprzestał gry w teatrze, w czasie trwania swojej kariery już 13-krotnie był nagradzany DramaLogue Awards, oraz L.A.Weekly Award, the Los Angeles Drama Critics Circle Award oraz dwoma nominacjami do wspomnianego LADCC. Zagrał Gallatina w kolejnym kinowym odcinku sagi "Star Trek", tym razem zatytułowany "Star Trek: Insurrection"/Star Trek 9/(1998).
7.2
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
6.6 2012 Dr Gracie (gościnnie)
7.4 2011 Dr Gracie (gościnnie)
6.6 2010 Dr Gracie (gościnnie)
6.3 2010 Dr Gracie (gościnnie)
6.9 2009 Dr Gracie (gościnnie)
7.5
Bestia
Beast, The
2009 Dr Gracie (gościnnie)
7.5
Gra pozorów
Dark Blue
2009 Dr Gracie (gościnnie)
7.7 2009 Winston Wellesley (gościnnie)
7.3 2009 Russell Fabray (gościnnie)
7.9
Białe kołnierzyki
White Collar
2009 Henry Dobbs (gościnnie)
7.8
Mentalista
The Mentalist
2008 Cal (gościnnie)
7.6 2007 Dr Gracie (gościnnie)
7.6
Ryzykanci
Eyes
2005 Dr Gracie (gościnnie)
7.4
Wzór
Numb3rs
2005 Dr Gracie (gościnnie)
7.5 2005 Dr Gracie (gościnnie)
7.9
Chirurdzy
Grey's Anatomy
2005 Dr Gracie (gościnnie)
7.8
Tajniacy
Handler, The
2003 Dr Gracie (gościnnie)
7.8 2003 Dr Gracie (gościnnie)
8.2 2002 Dr Gracie (gościnnie)
7.3 2002 William Preston (gościnnie)
7.7
Tajne akcje CIA
Agency, The
2001 Dr Gracie (gościnnie)
7.3 2001 Dr Gracie (gościnnie)
7.9
Kochane kłopoty
Gilmore Girls
2000 Dr Gracie (gościnnie)
7.6 2000 Dr Gracie (gościnnie)
7.5
CSI: Kryminalne zagadki Las Vegas
CSI: Crime Scene Investigation
2000 Agent Specjalny Rick Culpepper (gościnnie)
7.7
Godzina zemsty
Payback
1999 Dr Gracie (gościnnie)
7.2
Sprawy rodzinne 2
Family Law
1999 Dr Gracie (gościnnie)
6.9
Potyczki Amy
Judging Amy
1999 Dr Gracie (gościnnie)
7.0
Star Trek IX: Rebelia
Star Trek: Insurrection
1998 Dr Gracie (gościnnie)
8.4
Mściciel
Vengeance Unlimited
1998 Dr Gracie (gościnnie)
7.5
Paragraf 187
One Eight Seven
1997 Dr Gracie (gościnnie)
7.5
Prawnik z Manhattanu
Michael Hayes
1997 Dr Gracie (gościnnie)
7.6
Plaże Malibu
Malibu Shores
1996 Dr Gracie (gościnnie)
7.7
Kameleon
Pretender, The
1996 Dr Gracie (gościnnie)
6.8 1996 Dr Gracie (gościnnie)
4.9
Obsesja gliniarza
Bodily Harm
1995 Dr Gracie (gościnnie)
8.2
Dziwny traf
Strange Luck
1995 Dr Gracie (gościnnie)
7.0 1995 Dr Gracie (gościnnie)
7.1 1994 Dr Gracie (gościnnie)
6.9
Szpital Dobrej Nadziei
Chicago Hope
1994 Dr Gracie (gościnnie)
7.5 1991 Dr Gracie (gościnnie)
7.7 1989 Dr Gracie (gościnnie)
7.8 1989 Dr Gracie (gościnnie)
7.3
Gliniarz i prokurator
Jake and the Fatman
1987 Dr Gracie (gościnnie)
6.4
Projektantki
Designing Women
1986 Dr Gracie (gościnnie)
6.3 1986 Dr Gracie (gościnnie)
5.7 1986 Dr Gracie (gościnnie)
7.5 1985 Dr Gracie (gościnnie)
6.8
Świadek mimo woli
Body Double
1984 Dr Gracie (gościnnie)
0.0 1984 Dr Gracie (gościnnie)
6.9
Napisała: Morderstwo
Murder, She Wrote
1984 Dr Gracie (gościnnie)
6.9
Autostopowicz
Hitchhiker, The
1983 Dr Gracie (gościnnie)
7.6 1982 Dr Gracie (gościnnie)
7.0
Cagney i Lacey
Cagney & Lacey
1982 Dr Gracie (gościnnie)
7.3
Detektyw Remington Steele
Remington Steele
1982 Dr Gracie (gościnnie)
6.8 1981 Dr Gracie (gościnnie)
7.3
Magnum
Magnum, P.I.
1980 Dr Gracie (gościnnie)
10.0 1978 Dr Gracie (gościnnie)
6.5
Statek miłości
Love Boat, The
1977 Dr Gracie (gościnnie)
7.7
Pogoda dla bogaczy (Księga II)
Rich Man, Poor Man - Book II
1976 Dr Gracie (gościnnie)
0.0

0 Dr Gracie (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Gregg Henry filmy Gregg Henry najlepsze filmy Gregg Henry zdjęcia Gregg Henry galeria Gregg Henry biografia Gregg Henry nominacje Gregg Henry nagrody i wyróżnienia Gregg Henry filmografia Gregg Henry aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.