Grażyna Wolszczak
Data urodzenia: 1958-12-07
Miejsce urodzenia: Gdańsk, Polska
Stan cywilny: mąż Marek Sikora (do jego śmierci), syn Filip (ur. 1989)

Biografia:
Popularna polska aktorka. W 1983 roku została absolwentką PWST w warszawie. Zaraz po ukończeniu szkoły zaczęła występować na scenie w poznańskim Teatrze Nowym, a w 1987 roku przyłączyła się do zespołu Teatru Polskiego w warszawie. W chwili obecnej jest aktorką Teatru Rozmaitości w Warszawie.
6.1
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
3.2 2009 Coral (polski dubbing)
5.8 2003 Coral (polski dubbing)
7.1
Gdzie jest Nemo?
Finding Nemo
2003 Coral (polski dubbing)
5.3 2002 Coral (polski dubbing)
4.9
As
2002 Coral (polski dubbing)
3.8 2001 Coral (polski dubbing)
4.7 2001 Coral (polski dubbing)
6.4 1999 Coral (polski dubbing)
6.4 1998 Coral (polski dubbing)
10.0 1998 Coral (polski dubbing)
6.4 1997 Coral (polski dubbing)
6.9 1996 Coral (polski dubbing)
5.7 1996 Coral (polski dubbing)
6.7 1995 Coral (polski dubbing)
8.1 1992 Coral (polski dubbing)
7.6
Kapitan Conrad
Joseph Conrad
1991 Coral (polski dubbing)
6.8
Kapitan Planeta
Captain Planet and the Planeteers
1990 Coral (polski dubbing)
7.3 1989 Coral (polski dubbing)
6.9 1986 Coral (polski dubbing)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Grażyna Wolszczak filmy Grażyna Wolszczak najlepsze filmy Grażyna Wolszczak zdjęcia Grażyna Wolszczak galeria Grażyna Wolszczak biografia Grażyna Wolszczak nominacje Grażyna Wolszczak nagrody i wyróżnienia Grażyna Wolszczak filmografia Grażyna Wolszczak aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.